Stambord
Læsetid: 3 min.

En suppe forandrede mit liv

Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld
Duften hos olivenmølleren i Pietrasanta og smagen af den bondske bønnesuppe fik mig til at droppe reklamelivet. Nu bor jeg i Karise og har det vildt over knoldselleri. Det er alt sammen Rie Bobergs skyld

Katrine Bælum

Moderne Tider
4. december 2021

Min gastronomiske dannelse begyndte på en toscansk bjergside. Jeg havde fået inviteret mig selv ned til Rie Boberg, der havde en mindre olivenplantage omkring sit paradisiske hjem, som lå hævet for enden af en stejl og – for den uerfarne – livsfarlig grusvej lidt uden for Pietrasanta.

Jeg havde set Rie Boberg i et madprogram med Mik Schack og derefter skrevet til hende, at jeg gerne ville komme ned og hjælpe hende med hvad som helst. Og da tidligere års høstere var blevet for gamle til at slæbe de tunge sække med friskplukkede oliven op ad bjerget, blev jeg inviteret ned. Så jeg skyndte mig at tage fri fra tekstforfattertjansen på reklamebureauet og tog afsted.

Så der sad jeg. I begyndelsen af 20’erne, med udsigt over Det Liguriske Hav, træt på den gode måde efter at have slæbt oliven op ad bjerget det meste af dagen, og flankeret af tre-fire smukke ældre kvinder fra den københavnske kreative (over)klasse, der også nød arbejdsferien som olivenplukkere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

semityk?