Juledilemma
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Jeg elsker julegaver, selv om jeg er voksen

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
23. december 2021

Lad mig bekende med det samme: Jeg elsker jul, og jeg elsker at få og at give gaver. Jeg er et voksent menneske og tilmed meget venstreorienteret, men sådan er det, og jeg tror, det er relevant viden i forhold til mit spørgsmål:

Min mand mener, at vi udelukkende bør give gaver til børnene juleaften. Han synes, det er besværligt at købe julegaver, og hvis han selv mangler noget, så køber han det. Jeg synes også, det er besværligt at købe julegaver, men jeg elsker at finde den helt rigtige bog til min søster, at give min mor den trøje, hun vil elske, men selv ville føle bondeanger ved at købe, at understøtte min brors unyttige hobby ved at forære ham gode pensler.

I min mands familie bruger de gerne penge på sig selv. Det gør vi ikke i min. Juleaften er den ene aften på året, hvor lidt ødselhed er tilladt. På den anden side er det jo rigtigt nok, at det hurtigt bliver overdrevet med al den gaveudpakning og forbrugerisme juleaften. Hvad synes I: Skal vi sløjfe gaverne til de voksne?

41 år, laver stadig en lang ønskeseddel

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Hvad andre finder sjovt, dejligt og glædeligt vil jeg ikke blande mig i.
Selv giver jeg ikke julegaver.
Giver engang imellem en gave, hvis jeg finder noget, jeg ved en anden vil blive glad for.

Ellers prøver jeg bare at være givende i opmærksomhed - og når den er ved at være opbrugt, overbærenhed. B-)

Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Else Marie Arevad, Erik Fuglsang, erik pedersen, Katrine Damm og Ninna Maria Slott Andersen anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Tak til Lise Lotte Rahbek og glædelig jul med eller uden gaver!

erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Faktisk elsker jeg også julegaver, især at lave dem selv.

Nogle gange har jeg for eksempel tegnet julekort med familien, samt skrevet vers der passer til dem.

Alt for den der glæder sig til andres glæde er godt :)

erik pedersen, Lise Lotte Rahbek og Ingeborg Hesselager anbefalede denne kommentar
Ingeborg Hesselager

Jeg forstår sørme godt at man får kvababbelse over det kommercielle gaveræs julen har udviklet sig til. Og vi har vel alle fået nogle komplet ligegyldige gaver, hvor giveren bare har hevet noget tilfældigt ned af hylden blot for at opfylde den vedtagne kvote på x antal kroner. Men man skal da ikke ikke fratage folk den glæde det er, at give gaver til dem man holder af. Mon ikke det at give gaver er noget fundamentalt menneskeligt, som har eksisteret i tusinder af år. Her kommer nogle ideer til lidt alternative gaver: Noget folk alligevel konsumerer-en flaske whiskey, en pakke økologiske hørkarklude, - noget hjemmelavet: et glas marmelade-måske af hjemmeavlede bær, et par hjemmelavede sokker, - oplevelsesgaver: En fodtur i Dyrehaven inclusiv frokost i det grønne eller på et offentligt etablissement.- Et museumsbesøg inklusiv behageligt selskab, - eller den ultimative gave til hustruen fra den hengivne ægtemand: ” En butler for en dag” (engelsk morgenmad på sengen, frokost,middag samt løbende serviceydelser dagen igennem ).Peter V.Johansen

Eva Schwanenflügel

@ Peter V. Johansen

Det lyder som en drømme Jul, jeg tror de fleste hustruer/kærester ville ønske.

Bare det, at deres partner er opmærksomme.