Forældreskab
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Skal jeg sælge autostolen eller få barn nummer tre?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille – intet for stort

Illustration: Mia Mottelson

Moderne Tider
11. december 2021

Jeg er ved at rydde op i mit skur og står i den forbindelse med en babyautostol og en babyindsats til ladcykel, som tvinger mig til at tænke over, hvor mange børn jeg egentligt skal have. På nuværende tidspunkt har jeg to, som jeg er uendeligt glad for, og på den ene side tiltaler det mig at stoppe nu, mens legen er god, og derfor sælge udstyret på Den Blå Avis. På den anden side er det også svært at afvise tanken om en treer. Jeg beder ikke brevkassen beslutte, hvor mange børn jeg skal have, men personlige refleksioner over to versus tre børn modtages gerne.

— Mommy

Svar I:

Jeg har selv tre børn og vil gerne anbefale det. Ikke fordi jeg ikke vil anbefale at få et barn eller to, men at få et tredje barn var anderledes. En del er selvfølgelig det samme; den umiddelbare glæde ved at se et lille menneske komme til verden, ved at se søskende sammen og opleve at være en familie, men kontroltabet i forbindelse med det tredje barn er helt uforligneligt. Uforudsigeligt og til tider ubehageligt, men også ret sundt, i hvert fald for os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er jo ikke fordi vi ikke er mennesker nok på kloden

Mvh Hanne Pedersen

Hanne Pedersen. Reproduktionsraten i DK ligger på 1,7. En rate på 2.1 skal til for at opretholde befolkningstallet i et samfund. Kina har en reproduktionsrate på 1.3, Indien er for første gang under 2.1. Globalt, gennemsnitligt ligger reproduktionsraten på 2.4-2.5. Den globale levealder er de seneste 80-100 år steget med 30-32 år. Til spørgeren: Sælg autostol og alt andet nu. Du kan altid købe godt brugt til en langt billigere penge, hvis det du får et barn mere. Det - er mit indtryk - hvad børnefamilier i stor udstrækning gør nu: genbruger.

Kære problem-haver

Du kan såmænd roligt sælge autostolen.
Hvis du senere finder ud af, at barn nr. tre er seriøst/uomgængeligt ønsket, kan du da bare købe en ny autostol - hvis det til den tid kniber med økonomien, kunne du jo se i DBA...

Hvis ønsket om barn nr. tre ikke er større, end at du vil overlade (en del af) valget til en brevkasse - så LAD VÆRE!!!
Forskellen mellem at have to og tre børn er meget stort.

- siger en mor til fire :-)

Der bliver også nødt til at være en stemme, der gør opmærksom på, at det også at vigtigt at huske at være glad for det man har. Særligt hvis man er i et godt sted med det hele. Det er værd at passe på . Børn er både livgivende, men også meget ressourcekrævende. Det er ingen hemmelighed at det at få børn er den mest tungtvejende årsag til, at voksne mennesker går fra hinanden. Blandt mine egne venner har jeg endnu til gode at opleve et par blive sammen efter barn nummer tre. Det var utvivlsomt ikke den eneste grund i et eneste tilfælde, men det var i alle tilfælde en meget bidragende faktor. En beslutning om at få børn skal i hvert fald tages af de rigtige grunde, og det er bestemt en beslutning, der skal tages i 100% enighed. Og helst ikke på baggrund af "massivt og diskret" pres fra nogle. Så mit input vil være: Vær glad for det du har, og som giver glæde i dit liv. Og brug mindre tid på at spekulere på, hvad der mangler.