Interview
Læsetid: 8 min.

Erik Meier Carlsen: Jeg tror, vi er vidne til Dansk Folkepartis undergang

Vi kan meget vel være vidne til Dansk Folkepartis sidste krampetrækninger, siger forfatter og politisk kommentator Erik Meier Carlsen, der i sin tid var en af de første til at se DF's potentiale. I dag skal der et mirakel til at redde partiet, mener han – og det er Inger Støjberg næppe interesseret i at levere

»I øjeblikket ser det meget sort ud, og jeg ser helt absolut udslettelse som en mulighed. Den måde, de håndterer den nuværende situation på, hvor alt går op i stridigheder, kan sagtens få mig til at tro, at vi er vidne til Dansk Folkepartis undergang,« siger Erik Meier Carlsen.

Magnus Hove Johansson

Moderne Tider
11. december 2021

Den seneste måneds uro, drama og kaos i Dansk Folkeparti kan opsummeres sådan her:

Først fik partiet et elendigt kommunalvalg. Kristian Thulesen Dahl tog konsekvensen og trak sig vel vidende, at der ikke stod nogen indlysende arving klar i kulissen. Men Morten Messerschmidt bed på. Han vil være partiets nye leder – medmindre Meld og Feld-sagen forpurrer det, så bliver Peter Kofod kørt frem i forreste geled. Det er ikke en plan, der huer alle. I partiet, hvor uenigheder traditionelt holdes internt, har Kristian Thulesen Dahl kritiseret den særlige wingman-konstruktion for at være uforenelig med vedtægterne, og senest har Merete Dea Larsen – en for offentligheden nærmest ukendt figur – kastet sig selv ind i formandsopgøret for at give medlemmerne et alternativ til ledelsesduoen.

Og som i alle gode dramaer er der en joker. En trumf, der kan rydde bordet. Hun hedder Inger Støjberg, hendes rigsretssag afsluttes i næste uge, og måske kan vi snart én gang for alle få at vide, om det er hende, der vil forsøge at genrejse partiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tilbage i 90'eren kaldte buddhisten Erik Meier Carlsen, Frikadellepartiet for en "tiltrængt parlamentarisk fornyelse." Skrev endda bøger derom. Nu tjener han på at skrive DF's nekrolog, og sådan kan den mediebårne "sandhed" vrides efter behov.
EMC er blot én af de mange hjemlig buddhister, der har en vis (?) sympati for muslimerhaderne, hvilket jo anfægter den gængse opfattelse af buddhister som særlig fredelige.

Susanne Kaspersen, Ole Frank, Yvonne Mogensen, Alvin Jensen, Peter Meyling, Morten Bo Johansen, Pietro Cini, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Torben Skov, Erik Karlsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det er smukt at karakterisere andre som sammenrend af utilpassede borgere og kalde Meier Carlsen for en der har sympati for islamhadere. Foragten for de andre er ikke til at tage fejl af .

Henrik Salling, Jørgen Munksgaard, Per Torbensen, Ole Frank, Bent Nørgaard, Gustav Alexander, Claus Nielsen og arne tørsleff anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Lad os starte med Støjberg. Hende tror Erik Meier Carlsen ikke på. Trods DF’s heftige og fuldstændigt ublu bejleri forventer han ikke, at hun har lyst til at stige om bord som kaptajn for »den synkende skude".

Muligvis minder DF i både sin fortidige og nuværende gestalt en del mere om det sagnomspundne skib, Den Flyvende Hollænder:

"Den flyvende Hollænder-  
eller dødssejleren-  er et spøgelsesskib, som siden 1600-tallet påstås at krydse rundt i det stormomsuste hav syd for Afrika, hvor det Indiske
Ocean møder Atlanten. 
Legenden lever stadig blandt engelske og franske søfolk.
Det mystiske skib varsler forlis og død for alle, der ser det og kan ses jage af sted med fyldte sejl, selv om ikke en vind rører sig."
(Wikipedia)

Annette Larsen, Martin Sørensen, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Ole Frank, Steen Obel, Birte Pedersen, Kurt Nielsen, Inger Pedersen, Jørgen Mathiasen, Peter Hertz og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

DF har de facto fungeret som en slags korrektiv til Socialdemokratiet. Nu er de i mål, og dermed er de blevet overflødige.

Ole Olesen, John Liebach, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Claus Nielsen, Dylan Storm og Peter Hertz anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

kan jeg få lidt rådgivning om champagne køb. for champagnepropperne springer her hjemme når dette bundskab til en undskyldig af en politisk bevægelse dør en forhåbentlig langtrukket og grim død. jeg nyder hvert et krampe tag i døds spasmerne hos dansk folkeparti. vidende at dette parti var og er årsagen til at man fokuserede på at antallet af familiesammenføringer var problemet. for en vellykket integration. og at det er dette partis grund, at lovgivningen blev skrevet så den primært målrettet som varmesøgende lacerguidede misiler ramte dansk udenlandske ægtepar. med stramninger der altid blev indført med tilbagevirkende kraft.,

champagnen vil smage lige så sødt, som de tåre var hårde da jeg måtte sende min kone med et fly på en enkelt billet i 2002. som følge af stramninger indført af dansk folkeparti. vi har så boet sammen siden hun fik sin opholdstilladelse i 2003..

til dem der siger det er da grimt og ønske så meget smerte til den politiske bevægelse ja de har ikke prøvet og stå ved målstregen i 2010 hvor vi hade opfyldt alle krav der var os stillet, fra myndighedernes side, ja til punkt og prikke, opfyldt hvert et komma. og så kom stramningen for permanent opholdstiladelse indført naturligvis med tilbagevirkende kraft for vi der var gift med en udlænninge skulle da som det lød retorisk hos christian tuesen dal der dengang var finansordføre for DF også mærke, finanskrisen så et hav af stramninger kom nu vores vej.

Had er en alt for mild følselse når jeg skal beskrive dansk folkeparti, dansk har desvære ikke en oversættelse af ordet Utter på engelsk jeg ha "rutterly-fucking-despise" der måske kan oversættes til fuldkommen fucking, foragt overfor dansk folkeparti. partiet er demokratisk nasional socialisme, demokratisk som i beskrivelsen og definationen af et figneblad.

at nægte mennesker der holder af hinanden og retten bo sammen, er rendyrket fascisme jeg kan ikke finde pænere udtryk der dækker hvad det er,
og at man med statsapperatets bureaukrati forhindre mendesker der holder af hinanden retten til at leve sammen og trækker deres kamp for at få ro i livet med en permanent opholdstiladelse. i langdrag. bevist for at gøre det besværligt og bo og leve i danmark bevist. er ja NAZISMENS værktøj,

jeg finder personligt navnet dansk folkeparti for værende en nasional fornærmelse. mod danskheden.

så rådgivning tak jeg ved en pæn del om rødvin men er ikke ret god i min viden om champange, og jeg skal fandeme ha købt mig en flagstang og et flot stort dannebro,....
der skal HELT til tops når dette politiske bundskrab forsvinder væk fra mit smukke danmark

Torben Bruhn Andersen, uffe hellum, Kim Benzon Knudsen, Jørgen Skov Nielsen, Christian Bruun, John Liebach, Susanne Kaspersen, Ole Frank, Pietro Cini, Alvin Jensen, Lillian Larsen, Jakob Trägårdh, Birte Pedersen, Klaus Brusgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Martin Sørensen
Må jeg foreslå en god cremant - evt. fra Bourgogne. Liflige bobler til det halve af hvad du skal betale for Champagne. :-)

uffe hellum, Per Torbensen, John Liebach, Alvin Jensen, Birte Pedersen, Claus Nielsen og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Så tror jeg godt, at danske biblioteker endegyldigt kan stille Erik Meier Carlsens bog »De overflødiges oprør - en trussel mod demokratiet?« i magasinet. Hans analyse forsvinder sammen med DF, men efter udgivelsen af den var det svært at koncentrere sig om det, Carlsen ellers havde at sige om politik.

Det, han burde have sagt, vedrører (u)nytten for kongeriget af tilbagevendende højrepopulistiske strømninger og deres historie, som Carlsen må have kendt mindst siden Jørgen Dich, hvor journalisten samtidigt nåede et højdepunkt som analytiker. Men det ville og vil det dominerende fremmedfjendtlige flertal ikke diskutere. Man behøver blot at kigge på et par enkelte elementer i fremmedpolitikken for at se, hvad det har ført til.

Ole Frank, Alvin Jensen, Birte Pedersen, Pietro Cini og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jamen, det er heller ikke et parti jeg ville berige med min lille stemme. Alligevel må jeg erkende, at partiet har(og har haft) sin berettigelse i et vist omfang. Blandt andet det, at de har tvunger andre mere "stuerene" partier til at forholde sig til det som er virkeligheden for mange mennesker i dette land.

Først og fremmest må man jo tage til efterretning, at et ganske stort antal vælgere har valgt at stemme på dem ved tidligere folketingsvalg.
Derfor ville det være en udemokratisk indstilling blot at karakterisere dem som et sammenrend af landsbytosser og det der er værre.

At bruge udtrykket "utilpassede" om partiets vælgere - det er heller ikke noget jeg ville give mig i kast med. Men, bevares - smag og behag.........

Partiet har jo ikke just tiltrukket de højest uddannede vælgere, eller de mest velstillede, i al almindelighed.

Men mennesker som ikke tilhører nogen af de to ovennævnte kategorier bør der vel også være plads til.

Som med (alle) andre partiers kommunikation til vælgerne, består DF´s også af løgn og manipulation for en stor dels vedkommende. Alle partier har nogle kæpheste, som er skræddersyede til at "gå lige ind" hos vælgerne. Hos DF er der vist ikke tvivl om, at det er diverse udlændingespørgsmål som igennem årene har fyldt.

Og hvorfor så det? Er det virkelig sådan, at det er en stor del af DF`vælgere som oplever de mindre heldige konsekvenser af indvandringen(både migranter og flygtninge) - hvis man altså mener at denne indvandring har haft nogle uheldige konsekvenser?

Hvis man har dårlige boligforhold, dårlige indkomstforhold osv. - er man så mere eksponeret i forhold til at opleve eventuelle uheldige konsekvenser af de seneste 50 års indvandring og den (eventuelt) fejlslagne politik på en række områder, som vedrører konsekvenserne af denne indvandring?

Oplever man verden på en anden måde hvis man er henvist til at bo i Askerød bebyggelsen, end man ville gøre hvis man boede i Kartoffelrækkerne?

Tja....

Henrik Salling, John Liebach, Claus Nielsen, arne tørsleff og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

hej Rene jeg kender Bourgogne som et godt rødvins distrikt.

men erkender at jeg ikke ved ret meget om mussneede vine, som jeg normalt ikke drikker ret meget af,

men når dansk folkeparti dør, så er der virkelig god grund til at åbne en god flaske,
partiet har gennem sin kultur homogenisator, forsøgt og ensrette danskheden til et forpestet glansbilled af hvad vores kultur faktisk er, jeg ser direkte dansk folkepartis eksistens som en kulturel defekt i danskheden.

med et totalitært ønske om at homogenisere vores fælles kultur arv, og kultur generelt,

jeg er mejerist og ved UDEMÆRKET godt hvordan en homogenisatnor virker, og at beskrive dansk folkepartis "danskhed", som en udansk kultur homogenisatnor,

Vi har gentagende gange fået af vide at danmark har en homogen kultur, hvilket jeg på det stærkeste må protestere imod som værende en centralliseret forkert måde og se vores kultur på, danskheden har nemlig ALDRIG været homogen, da vores kultureelle forskelle er enorme i danmark. og forsøger man og homogenisere dem ind til et fælles billed ja så mister vi selve essensen i at være dansk.

en homogenisering og homogenisatnor virker ved at man gennem et stort press. "læs kulturkampen", presser et emne af forskellig molykyle størelse ind i en forsnævring, der er den fastlagte definition på danskheden man forsøgte på dette gennem og oprette vores kultur kanon, nu spaltes den forskellige molekyle størrelse ind til en ens masse, ved det store tryk, og hele dobbelt nullerne og en stor del af tierne var et rent forsøg på at kulturhomogenisere danskheden. væk fra vores forskellighed ind til en ligegyldighed af enshed, da dette er idealet hos det nasional socialistiske danske folkeparti. læs bare demokratisk nazisme mellem linjerne for det er precist hvad jeg mener.

jeg mener ikke nye borgerlige er i nærheden så farlige som dansk folkeparti, da der tones rent flag, man er nye borgerlige, og forsøger ikke og tage patent på danskheden gennem navnet dansk folkeparti, der var en ækel genialetiet hos pia kærsgaard, at det så er version 2:0. er så en anden debat da der jo var et andet nazistisk parti i 1940ne der også kaldte sig dansk folkparti, det parti døde så også heldigvis.

Version 2:0 fra 1995 ligger ikke langt væk fra version 1:0 fra 1941 der var et udbryder parti fra DNSAP (dansk nasional socialistisk parti. ) ideologien er fuldkommen ens mellem de tre partier.

https://da.wikipedia.org/wiki/Dansk_Folkeparti_(1941-1943)

Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, John Liebach, Alvin Jensen, Inger Pedersen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Efterhånden begynder det så småt at gå op for visse menige DF'ere, at de måske er ved at købe katten i sækken, hvis de satser på Støjberg som formandsfrelser.

Ihvertfald har 15 politikere fra DF’s bagland nu skrevet en kronik i Avisen Danmark, hvor de giver kraftigt udtryk for, at Inger Støjberg ikke sådan bare lige skal forvente at kunne overtage tronen uden indrømmelser.

Ret så komisk, al den stund at damen med den nok mest afbildede frisure i det ganske land overhovedet ikke har tilkendegivet et eneste ønske om formandsposten i de hellige haller, hvor mjødet flyder til flæskestegens knasen, altimens dansktoppen hyldes.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-12-12-hun-er-blevet-kaldt-partiets-f...

Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Ole Frank, Alvin Jensen, Peter Meyling, Inger Pedersen og Steen Obel anbefalede denne kommentar

@John S. Hansen
Jeg medgiver, at du har ret et stykke hen ad vejen. Og hvis det vitterlig er på tide at holde mindeord over DF, må deres fortjeneste være, at de gav stemme til den mest ængstelige - og udsatte - del af befolkningen. Ikke nødvendigvis særlig kvalificeret og ofte med stærkt ubehagelige undertoner. Men ikke desto mindre.

DF var under alle omstændigheder det første parti, bortset fra Fremskridtspartiet, som vovede at sætte spørgsmålstegn ved indvandringen som et entydigt gode. Desværre indbød den indre logik også til alskens xenofobiske udskejelser i forhold til alle de mennesker af anden etnisk/kulturel/religiøs baggrund, som allerede bor her i landet. I den forbindelse har DF nærmest udelukkende bidraget med mistænkeliggørelse og splid.

Torben Bruhn Andersen, John S. Hansen og John Liebach anbefalede denne kommentar
Henriette Bøhne

Arne Lund,

Man skal vel lige for en god ordens skyld nævne, at det kun er en enkelt gren ud af temmelig mange buddhistiske retninger i DK, som kan siges at have en temmelig stor modvilje mod muslimer. Den gruppe og dennes holdninger på dette område er her i DK, såvel som i udlandet, temmelig kontroversiel ( check hvad der skrevet om den i f eks Tyskland, hvor den gruppe var tæt på at blive ekskluderet af det tyske buddhistiske forbund netop af denne årsag, men i sidste øjeblik selv meldte sig ud).

jens peter hansen

Nå så buddhister er slemme. S å det jo godt at muslimer ikke er det., for dem er der jo nogle stykker af her i landet. Islamisk Stat vil fred og fordragelighed, ak ja. Man forstår at Meier Carlsen er utroværdig da han er buddhist, så han burde holde sin kæft. Så meget for religiøs tolerance.

Martin Sørensen

Som jeg skrev til kommentar i analysen over inger støjbergs dom i morgen,

Så er dette begyndelsen på enden for den stramme danske udlændinge politik vi er vidne til. Rasmus Buggers meget grunddige rapport vil slå sine dønninger, og man vil begynde på at oplyse befolkningen om den faktisk data. og gøre det på en måde så vi med stolhed kan sige at vi er søren kiregaards danmark ud fra begrebet om" hjælpekunsten."

For næringen til den stramme danske udlændinge politik, er en ren uvidenhed, og fordomme der bygger på denne udvidenhed .

magt eliten ( læs bogen af samme navn for at forstå hvad jeg mener her).
har indset at den begik en kæmpe fejl. ja en historisk fejl som der nu vil forsøge og blive rettet op på. se hvad kongehuset gør, ja kongehuset er nærmest ved og være mere venstre orienteret end enhedslisten. og inkluderende overfor integrationen,

Vi er sagt med et godt amerikansk ordsprog "up shits creak with out a padel." i problemet med demografien og det var dansk folkeparti og støjberg doktrinen der førte os op til lorte åens udspring.... og tabte palden til at føre os retur på vejen der op i sin stramnings iver. med stram strammere strammest. doktrinen,

alt dette vil ende med tre hændelser, Et støjberg bliver dømt i morgen to dansk folkeparti bliver udslettet som politisk parti og bevægelse i danmark og tre, mette fredriksen bliver frikendt i mink sagen, og med det vil venstre lyn hurtigt være nødtil at ændre politisk kurs væk fra tågehornene i den yderste højrefløj det er en nr fem der er corona krisen og måden højrefløjen opføre sig på med sin corona fornægtelse.

til sammen vil det betyde et paradigmeskift i udlændinge politikken i danmark, ikke det bullshit paradimeeskifte dansk folkeparti fik gjort til lov i støjbergtidens vandvid. men et ægte et af slagens, racisme bliver ganske enkelt mere uncool i fremtidens danmark end det er i PC sverige nu, ja vi vil om få år beskrive tiden som et vandvides tidsalder. hvor hele skylden vil blive lagt på dansk folkeparti og støjberg. der er perfekte syndebukke. magten kan nu forsætte med og fortælle den fortælling, og smide sand på fortidens lort der lugter. og langsomt få os slæbt ned af floden til mere rent vand dansk follke parti er game over i dansk politik ja hele deres politiske sejer bliver gjort om og om ti år vil alle huske dansk folkeparti som vi husker fremskridt partiet der ikke har det bedste politiske CV. i bagagen,

intet vil for mig være mere smukt, end når man om ti år spørger en ung om hvad dansk folkeparti er for noget og de vil stå som et stort spørgsmålstegn. uden og vide hvad partiet var for noget glemsen vil være partites mest smukke eftermæle.

Eva Schwanenflügel

@ Martin Sørensen

Jeg håber så inderligt, du får ret i din analyse.

Men hvad med Socialdemokratiet, ændrer de kurs, monstro?
De har jo stort set overtaget både den Støjbergske og DF'ske homogeniserede kulturkanon uden at sondre mellem det ene eller andet, og fortsætter fx interneringerne af syriske flygtninge, ghettotænkningen, forhindringsløbet for de, der ønsker dansk statsborgerskab eller videreuddannelse, etcetera.

Nye Borgerlige kan også gå hen og blive farlige med tiden, når DF er udraderet.

Støjberg har også mulighed for comeback efter 'dommens dag'.
Hun har mange støtter, der vil fortsætte med at bakke hende op.

Martin Sørensen

Hej Eva, enten skal "Arne", arbejde i flere år, eller også skal vi åbne op for mere indvandring til danmark. og derfor vil socialdemokratiet ændre standpunkt, ja derfor vil folkedybet forandres væk fra den dagsuorden som dansk folkeparti var bannerføre for over til en mere åben politik.

Det er faktisk logik for burhøns, den arbejdskraft mangel vi har nu er en ny permanent situation, og vi har en relativt tung, i den demografiske top, befolkning der bor uden for især de store byer der har været rygraden i støtten til den stramme udlænningepolitik. som vi ser SOSU området desperat ha problemer med at rekruttere arbejdskraft, og fabrikker må, lukke ned for produktionen og sige nej til ordre fordi der er mangel på arbedskraft vil vi helt enkelt se en forandring.

Denne leder i nordjyske fortæller at forandringen er igang.
https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/hjaelp-vi-mangler-haender-der-e...

Vi er ganske enkelt ved og gå fra DF logikkens dagsuorden, der ser udlændinge som en belastning til at se udlændinge som en resurse, og en nødventig resurse, for nationens velfærd.

bemærk denne her graf.

https://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_demografi#/media/Fil:Births_in_De...

vi er langt fra igennem den demografiske krise, og vores problem er et internationalt problem. og der er kun EN LØSNING på problemet indvanding massiv indvandring.
i lande som tyskland er befolkningstallet helt enkelt begyndt og direkte falde, og globalt er demografien sådant, at hele verden uden for afrika, er nu på pænt under 2,0 barn pr kvinde. mens verden som sådan er på i sit hele på reproduktions nivuet 2,1 barn pr global kvinde så problemet er faktisk kun lige i sin spæde begyndelse.

Det er HELE OECD der har dybe demografiske problemer, ja vores danske er faktisk i den milde ende, mens vi er ude og konkurrere om den samme arbejdskraft i verden og her er det narrativ med den dagsuorden dansk folkeparti står for ikke særligt produktivt for at kunne tiltrække udlændinge til danmark. magt eliten forbander idag den 15 november 2001. ja den forbander hele fogh doktriens tankegang, og sig selv for overhoved og ha støttet den tankegang, tilbage i slut 90ne og dobbelt nullerne, hvor det hele kørte af sporet. jeg er meget sikker i min analyse fordi der er en forandring i hvordan magt eliten ser på indvandring, ja der er helt enkelt sket et paradime skifte, i toppen af samfundet væk fra den måde som dansk folkeparti ser på verden mod en mere ægte liberal måde og se verden på. nasional koncervertismen er død. og den døde med trump. og stormen på kongressen i år, demonsterede overfor hele eliten i verden at denne tankegang, er helt forkert og den er kun støttet af en lille og højt råbende ekstremistisk del af højrefløjen der fordi den råber så højt selv tror at den er i flertal i befolkningen,

Clinton sagte " Its the economy, stupid"

fraværet af arbejdskraft er et fælles problem, og mangler vi de hænder som økonomien efterspørger ja så vil man skulle skære i velfærden for at kompensere, og det er endnu mere upopulært end dagsuordenen om at indvandringen er skadelig. er populær ja vi vil se flere og flere historier om den succesfulde velintegeredede udlænninge dominere i faktisk især højrefløjens medier. fordi man vil luge ud i den nasional konservertive måde og se på verden,

jeg er ikke bange for nye borgerlige faktisk ser jeg det som liberalismens store sejer at nye borgerlige er kommet ind som et stort parti der kan råbe løs på højrefløjen, lad dem bare råbe, for de vil ALDRIG få afgørende magt.

dansk folkeparti var en genistejl der var skabt til tiden i slut 90ne og dobbelt nullerne, hvor dem der nu nærmer sig pentionsalderen var 35-55 årige. de er nu 55-80 år gamle. ( jeg henviser nu til. den graf jeg delte link på.), og det er meget enkelt, ja krystalklart og derfor vil holdningen til udlændinge radikalt forandres. mod en ja "radikal retning", ( og tænker her precist på partiet).

Jørgen Mathiasen

Blev den danske offentlighed udsat for et genhør med Erhard Jacobsen ville den få et mindre chok. Især den yngste generation, for Jacobsen forstod ikke et muk af hverken økologi eller klima. Det gjorde hans vælgere heller ikke, og derfor kunne socialdemokraten erklære, at al snak om ressourcer, klimaændringer, og problemer i vækst var én stor sammensværgelse mod kapitalismen.

Hans efterfølgere som omegnsborgmester har ikke været klogere, men for dem var det i stedet for fremmedpolitikken, der skulle drive retorikken. Danmark har begrænset kapacitet for at integrere fremmede, og dette spejlbillede vendte de om til, at de fremmede har begrænset kapacitet. Hele den vanvittige diskurs med indslag af dumhed, intolerance, mangel på oplysning, fremhævelsen af at man er undtaget for en del af reglerne i bogen om ordentlig opdragelse, som er normal i Danmark, kommer man til at tænke på, nu hvor Erik Meier Carlsen orakler om DFs fremtid.

Det er tænkeligt, at dansk fremmedpolitik inden længe bliver bragt i overensstemmelse med arbejdsmarkedspolitiske prioriteringer, og så skal vi vel høre på søndagstaler om, hvilke fornemme humanistiske principper, landet altid har stået vagt om. Hvis ikke andre vil, må det i det mindste for landets historikere være en opgave at sprede lys i tågerne.

Eva Schwanenflügel

@ Martin Sørensen

Du har selvfølgelig ret.

Det demografiske træk har allerede fået mange lande til at støtte mere indvandring, og Tyskland har fx haft gavn af de flygtninge, der kom fra Syrien.
"Wir shaffen das", som Angela Merkel sagde, har vist sig at være helt korrekt.

Den danske kontrære politik med at internere velfungerende flygtninge, forhindre godkendelse af læge- eller sygeplejerskeautorisationer, (mange venter 3 år eller mere), forhindre ægtefæller i at blive forenede, forhindre statsborgerskaber, er en værdiløs kulturkamp, som retrospektivt vil ligne noget, der nærmer sig det landsforrædderi mange højrefløjspolitikere hidtil har hylet op om, for det går lodret imod demokrati, menneskerettigheder, men som du nævner, også imod økonomien.

Peter Wulff, Martin Sørensen, Pietro Cini og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Der er ingen tvivl om, hvad demografiens betydning er, - Martin Sørensens pointe, men nøjagtigt hvordan danske politikere og vælgere vil reagere på det, er mindre sikkert. Japan har nogen ganske tilsvarende problemer, men er alligevel forblevet et meget lukket land.

Martin Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Oraklet Erik Meier Carlsen har talt

/O

DF's militante uvidenhed må være et tab for mange

DF har i mine øjnene haft stor succes i det at de har totalt kuet og omlagt socialdemokraternes nationale udtryk. S har været tvunget til “at dø eller blive DF”. Det er nu sket så hvad skal vi med DF?