Noter fra en pandemi
Læsetid: 3 min.

Det her føles ikke som den vinter, vi blev stillet i udsigt

Det er forventninger, der grundlæggende er styrende for vores velbefindende – og lige præcis forventninger er svære at tegne op i en pandemi, der konstant udvikler sig
Fredag d. 17/12 varslede regeringen, med Mette Frederiksen, og direktør for Sundhedsstyrrelsen Torben Brostrøm i spidsen, nye coronarestriktioner, efter en store stigning i coronasmitten i december måned.

Fredag d. 17/12 varslede regeringen, med Mette Frederiksen, og direktør for Sundhedsstyrrelsen Torben Brostrøm i spidsen, nye coronarestriktioner, efter en store stigning i coronasmitten i december måned.

Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
18. december 2021

Det meste her i livet handler om forventninger. Nogen vil sige alt. Om dem, der bliver imødekommet, og dem, der ikke bliver indfriet. Det handler dybest set om, hvad vi føler, vi kan kræve af hinanden og af livet.

Nu kan forventninger være meget individuelle – det er derfor, at nogle mennesker kan blive skuffede over at blive udråbt som verdens tredjebedste fodboldspiller, mens andre er glade for en enkelt sæson i Serie 2. Der er dybt ulykkelige og forurettede mennesker, der ikke burde være det ud fra almindelige succeskriterier, og lykkelige par, som ser forelsket på hinanden, selv om de ikke umiddelbart burde gøre det. Jeder Topf findet seinen Deckel, som tyskerne sukker.

På samme måde har selve kernen i myndighederne og politikernes coronakommunikation handlet om forventninger, og forventninger synes også at være det, der udfordrer ikke kun Danmark, men hele verden lige nu. Hvad kan vi forvente af 2022, hvad havde vi forventet af 2021, og hvilken strategi kan vi stille disse forventninger op over for?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren...

Ja man tro og man forventer, men ingen ved 100% hvad vil ske, og Omikron kom som en tyv om natten. Danmark er længst fremme i forskning heraf, men nu skal alle beslutninger gennem først sundhedsmyndighederne, klart nok, så epidemi udvalget, og så til afstemning, alt tager tid. Og de borgerlige partier har lavet oppositionspolitik
i coronaen, desværre. Håber dog ikke de vinder noget på det.
De har godt nok svært ved at tage ansvaret på sig.

Men i et demokrati må det være sådan, men det har sine omkostninger.

Hvordan kommer man i nærheden af Søren Brostrøm? Han burde fortælle de historieløse, at man indførte lovbefalet koppevaccination i 1810. Det blev først ophævet i 1976. Og Kopper blev erklæret udryddet i 1980. Sådan. Det ser ud som om det er det, der skal til nu. Men "hulk" og "piv" og "min personlige integritet" og "det har jeg ikke lyst til" får samfundet til at lukke ned og sender skolebørnene hjem nu igen. Er det rimeligt?

Maia,
kobber og polio adskiller sig fundamentalt fra Covid-vira ved, at førstnævnte ikke er i stand til at mutere til såkaldt fungerende varianter. Derfor gav vaccine mening ifm kobber og polio.
Covid er lige som influenza-vira rigtig gode til at mutere i fungerende (levedygtige) varianter.
Covid opfører sig oven i købet som skvalderkål: jo mere de presses i form af at blive udsat for vaccine, jo bedre bliver de til at mutere og være levedygtige.
DERFOR kan vacciner være direkte kontraproduktive. Naturlig immunitet via flok-immunitet og derudover styrkelse af immunforsvaret, så infektionen ikke slår så voldsomt...det er løsningen.

jesper christensen, Estermarie Mandelquist og Vibeke Olsen anbefalede denne kommentar
Allan Nørgaard Andersen

Det ville være dejligt hvis det virkeligt passede, at Informations Torben Brostrøm legendariske litteraturanmelder og - kommentator gennem generationer allerede var genopstået, sådan som det synes at fremgå af billedteksten. Hvad hjertet er fuldt af løber tastaturet vel over med, og her har savnet af Torben Brostrøm sikkert spillet sætternisse.