Kulturkamp
Læsetid: 11 min.

Den identitære bevægelse står i en krise, den måske ikke overlever. Men missionen er langt hen ad vejen lykkedes

Sådan ændrede de højreradikale den politiske samtale – med inspiration fra venstrefløjens aktivistiske drejebog
Éric Zemmour bygger sin politik på ideen om en vestlig civilisation, der er truet af en ’befolkningsudskiftning’.

Éric Zemmour bygger sin politik på ideen om en vestlig civilisation, der er truet af en ’befolkningsudskiftning’.

Raphael Lafargue

Moderne Tider
4. december 2021

På det seneste har den højreradikale franske forfatter og mediepersonlighed Éric Zemmour trukket overskrifter i internationale medier. I løbet af efteråret blev han beskrevet som alt fra »en ny Donald Trump« til »Frankrigs nye Bonaparte« – store ord om en mand, der på daværende tidspunkt endnu ikke havde annonceret sit kandidatur til næste års franske valg.

Det gjorde han så i tirsdags. Men når Zemmour allerede inden da var omgærdet af en enorm mediebevågenhed, skyldtes det ikke mindst, at han i flere meningsmålinger i begyndelsen af november overhalede Marine Le Pen, hvis familie ellers i et halvt århundrede har domineret den yderste højrefløj i Frankrig. Dermed ser det ud til, at han vil have en reel chance for at gå videre til den skæbnesvangre anden runde, hvor valget afgøres.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis man følger nyhederne i Frankrig nogenlunde, ved man at muslimer, flygtninge mm konstant er blevet hamret på de sidste mange år. Og altid på en fjendtlig måde.
Alle ved at mediernes propaganda virker når den slår så konstant og massivt på ‘ikke hvide franskmænd’ som vi har set det i Frankrig.(deraf meningsmålingerne)
Vi kan blot se den seneste meningsmåling om hvad danskerne tror om ‘ikke vestlige indvandrere’ i Danmark. Det skyldes også medierne.

Her som i Frankrig taler de altid ‘om’ dem. Aldring ‘med’ dem. Hvis de endelig får en stemme er det for at forsvare sig imod et panel modstandere(journalister også) der kaster alle kendte argumenter/anklager imod dem.

Medier , milliardærer og journalister som er medløbere er en farlig cocktail, både i DK og for frihed, lighed og broderskab.

Franz Nitschke, tove helbo, Ninna Maria Slott Andersen, Anders Reinholdt, erik pedersen, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Jan Fritsbøger, Bent Nørgaard, Alvin Jensen, Bjarne Tingkær, Peter Knap, Eva Schwanenflügel og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Sus johnsen

Godt du nævner den danske undersøgelse.

" Medier og politikere er blandt andet skyld i, at befolkningen har en skæv opfattelse af indvandrerområdet, mener manden bag en ny undersøgelse.

Der er stor forskel på, hvordan det går med integrationen, og hvordan danskerne tror, at det går med integrationen.

Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Videnscenter for Integration og Mandag Morgen.

- Forskellen er voldsom. På alle spørgsmål svarer de, som vinden blæser. Skævvridningen bekymrer mig, siger Rasmus Brygger, som er stifter af Danmarks Videnscenter for Integration."

"Undersøgelse afslører udbredte myter om indvandrere"
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-30-undersoegelse-afsloerer-udbred...

Det er i allerhøjeste grad visse mediers fortjeneste, (inklusive de såkaldt sociale), at højrefløjens yderste hadprædikanter har opnået enormt momentum, og at befolkninger verden over lader sig skræmme og forføre af nationalneurotisk retorik og falske nyheder, i hvilken kategori fortællingen om 'den store udskiftning' befinder sig.

Det mange ikke indser, er at det er vejen henimod nye autoritære regimer.
Vi ser det allerede i Polen og Ungarn, og blandt andet også USA, Tyrkiet, Rusland og Kina.

For den sekundære, men bestemt ikke mindre betydningsfulde agenda, er en tilbagevenden til traditionelle dyder, hvor kvinders rettigheder i tilgift begrænses ved antiabort og antiprævention, lovgivning der gør skilsmisser sværere eller umulige at opnå, legitimering af partnervold, isymbolske eller ingen straffe for chikane og voldtægt, etcetera.

Det er en bevægelse imod alt, der handler om reelt demokrati.

Franz Nitschke, tove helbo, Ninna Maria Slott Andersen, Anders Reinholdt, erik pedersen, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Inger Pedersen, Alvin Jensen, Peter Knap og uffe hellum anbefalede denne kommentar

Det bizarre er, at disse holdninger altid udtrykkes af dem, der ønsker et samfund, der ikke er det, vi har bygget op, og som vi identificerer som det nationale hjem.
Lande er ikke i sig selv værd at bevare, de er, hvad de bliver gjort til, og i Danmark gik vi en overgang i hvert fald foran med progressive forandringer, der sikrede alle rimelige vilkår.
Af den selvsamme højrefløj, der i sin ekstreme udgave ønsker at 'bevare Danmark dansk', er dette jo blevet ført tilbage til et almindeligt, liberalistisk samfund, hvor sammenhængskraften netop forsvinder i en alles kamp mod alle.

Franz Nitschke, Magnus Fischer, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Rumle Norman Nielsen

Democrazy is such a bitch!