Center for vild analyse
Læsetid: 4 min.

Du kan selv være mainstream!

»Alting flyder,« sagde Heraklit som bekendt. Men det, der flyder, har det med at samles i strømme
Ifølge Marianne Stidsen er mainstream den stadigt stærkere politiske korrekthed på universiteterne, der kvæler fri tænkning og endda har decideret fascistoide træk – især den del, der har med køn og feminisme at gøre.

Ifølge Marianne Stidsen er mainstream den stadigt stærkere politiske korrekthed på universiteterne, der kvæler fri tænkning og endda har decideret fascistoide træk – især den del, der har med køn og feminisme at gøre.

Torill Frislid Gustafson

Moderne Tider
4. december 2021

Med forløbet op til Marianne Stidsens dramatiske opsigelse på Københavns Universitet lidt på afstand kan det være værd at vende tilbage til nogle af de overordnede linjer i konflikten. Særligt én tanke kan trænge til lidt afklaring, når man kigger tilbage: Hvem var egentlig mainstream, og hvem var outsideren?

Spørger man Stidsen selv, er der selvfølgelig slet ikke noget at diskutere: Mainstream er den stadigt stærkere politiske korrekthed på universiteterne, der kvæler fri tænkning og endda har decideret fascistoide træk – især den del, der har med køn og feminisme at gøre. Denne opfattelse har en del støtte i både det politiske og folkelige landskab. Hele balladen omkring Henrik Dahls og Morten Messerschmidts mistænkeliggørelse af stort set al forskning inden for køn, migration og islamstudier har samme grundlæggende tendens: »Woke« forskere har allerede ødelagt de amerikanske universiteter, og nu kommer de også snart og tager vores, hvis vi ikke forskanser os.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Spot on. Glimrende.

Steffen Gliese, Pietro Cini og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvorfor er analyserne fra Center for Vild Analyse altid så tamme og forudsigelige, at man aldrig behøver læse teksten for at kende konklusionen?