Årsopgørelse
Læsetid: 15 min.

I kvindernes, rockens, selvreparationens og Afrikas tegn: Her er det internationale musikår 2021

Adele spillede uden for reglerne og sejrede, kvinderne reparerede i det hele taget sig selv, og rocken genopstod, mens Afrika lynede fra et væld af lande, og queermusikere gav os ny kropsfænomenologi. Her er det internationale musikår 2021

2021 bød på gode/fremragende albummer fra Adele, fra newzealandske Lorde (på billedet) samt amerikanske Lana Del Rey og Billie Eilish. Og temaerne på disse udgivelser var i høj grad selvreparation og genvinding af kontrol over ens liv.

Instagram/SIPA/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
23. december 2021

En idiosynkratisk omgang autoritetsudøvelse.

Det er den bedste betegnelse for den tekst, som du, kære læser, netop er begyndt på.

Det er jeres undertegnede, der her bestemmer diktatorisk, hvad der har været mest interessant og bedst i året, der går på hæld. En musikelskers desperate forsøg på at holde hovedet oven vande og sige noget udtømmende om et ocean.

For vi lever ikke længere i en monokultur, der er ingen fælles superstjerner. Bevares, der er musikvideoer set milliarder af gange på YouTube, og kunstnere som Bad Bunny og Olivia Rodrigo har eksorbitante antal streaminger hos Spotify. Men store dele af den vestlige verden – for slet ikke at tale om resten af verden – aner ikke, hvem de er. De er giganter i lukkede lommer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her