Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Betty Skov gik ud af skolen som 14-årig og kom tilbage som 69-årig

Efter tabet af sit livs store kærlighed genfandt landmandskonen Betty Marie Skov kærligheden til livet i litteraturen og i et klasselokale fyldt med unge mennesker
Allerede som 14-årig kom Betty Skov ud at tjene, og som 18-årig tog hun på Snoghøj Gymnastikhøjskole ved Fredericia. Her så hun en dag en seddel på opslagstavlen. På en gård ikke så langt derfra manglede de en ung pige i huset, som samtidig kunne være gymnastikleder for kvindegymnastikholdet i den nærliggende landsby, Sønder Vilstrup.

Allerede som 14-årig kom Betty Skov ud at tjene, og som 18-årig tog hun på Snoghøj Gymnastikhøjskole ved Fredericia. Her så hun en dag en seddel på opslagstavlen. På en gård ikke så langt derfra manglede de en ung pige i huset, som samtidig kunne være gymnastikleder for kvindegymnastikholdet i den nærliggende landsby, Sønder Vilstrup.

Privatfoto

Moderne Tider
18. december 2021

Da Betty Marie Skov mistede sin mand gennem 42 år, ramte det hende hårdt. De triste tanker fyldte, hun blev mindre udadvendt, og den gnist, hun ellers altid havde, var ikke længere den samme.

En dag midt i sorgen læste hun en bog, som gjorde indtryk på hende. Forfatteren Lis Andersen skrev om at blive alene og foreslog, at man brugte tiden til at tænke over, om der var noget, man ikke kunne gøre, da man var to, som man nu havde chancen for at gøre.

Det fik Betty til at tænke på, at hun altid havde ønsket sig lidt mere skolegang. Hun var gået ud af skolen efter syvende klasse, og som landmandskone og mor til fem børn havde der ikke været tid til den slags.

Det var der nu. Hun havde altid haft en interesse for litteratur og sprog, og derfor meldte hun sig som 69-årig til enkeltfag i dansk på VUC i Kolding. Pludselig blev hendes opmærksomhed rettet mod noget andet, og som Betty Skov selv skriver i sine erindringer, fik det en enorm betydning for hende:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her