Årsopgørelse
Læsetid: 9 min.

Lyspunktet ’Ternet Ninja 2’, suveræne ’Flugt’ og lavpunktet ’Centervagt’: Her er det danske filmår 2021

’Ternet Ninja 2’ er 2021’s store succeshistorie med næsten en million solgte biografbilletter. Kunstnerisk har det også været et spændende år med solid mainstream, interessante eksperimenter og lovende debutfilm
Anders Matthesen og Thorbjørn Christofferens ’Ternet Ninja’ er med 930.000 solgte billetter pr. 12. december kommet ind på listen over de bedst sælgende danske film nogensinde.

Anders Matthesen og Thorbjørn Christofferens ’Ternet Ninja’ er med 930.000 solgte billetter pr. 12. december kommet ind på listen over de bedst sælgende danske film nogensinde.

Nordisk Film

Moderne Tider
23. december 2021

Hvis der er én film, som har tegnet det forgangne danske filmår, må det være Anders Matthesen og Thorbjørn Christofferens Ternet Ninja 2. Den animerede efterfølger til makkerparrets første film om drengen Aske og den magiske ninjadukke, der bekæmper en skruppelløs forretningsmands brug af børnearbejde, har ikke helt nået at sælge en million billetter, men det er tæt på: 930.000 billetter pr. 12. december.

Tilmed fik filmen gode anmeldelser. Her i avisen skrev Lone Nikolajsen for eksempel: »Med Ternet Ninja 2 holder Anders Matthesen fast i de opfindsomme tilsvininger, som sammen med de bizarre stereotypiske personager og det velfungerende spændingsplot er opskriften på hans succes. Samtidig er det, som om den morale, der ligger omme bag den grove humor og vinker, er blødere, end den har været før.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her