I retten
Læsetid: 4 min.

Mand tiltalt for at befamle 16-årig: »Jeg skulle jo bare fikse min cykel«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I sal 9 i Københavns Byret er en mand tiltalt for at have befamlet en 16-årig pige på vej hjem fra byen
Tiltalte nægter sig skyldig og siger, at han bare skulle hente smøger på sin røde cykel.

Tiltalte nægter sig skyldig og siger, at han bare skulle hente smøger på sin røde cykel.

Mia Mottelson

Moderne Tider
11. december 2021

E ankommer til retslokalet flankeret af to politibetjente og i en knaldgul T-shirt og mørke jeans. Skægget er nytrimmet, og håret karseklippet på nær et lille område med afrohår. Han er flygtning fra Ghana og er blevet beskikket en tolk, da han – ifølge sin forsvarer – taler »lidt dialektengelsk«.

Anklagemyndigheden mener, at han på en varm juninat i 2020 befamlede en 16-årig pige. Selv siger han, at han bare fiksede sin cykel.

En tur i kiosken

E forklarer, at han var sammen med sin kæreste og to venner på Amagerbro. På vej hjem mod Nørrebro går det op for E, at han mangler smøger. Han låner sin kærestes kort og nøgler og tager mod en kiosk på en rød cykel.

»Så jeg kommer jo automatisk forbi Blegdamsvej,« siger E.

På vejen ryger kæden af, og mens han forsøger at fikse cyklen, kommer to politibetjente imod ham. De anholder ham og lægger ham i håndjern.

»’Jeg er flygtning, jeg er flygtning,’ råbte jeg og oplyste mit flygtningenummer,« siger E, mens tolken forsøger at følge med den hurtigttalende mand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her