Fodbold
Læsetid: 5 min.

Antonio Contes trænerstil er så tysk, at han næsten ikke burde være italiener

Der er sket meget med Tottenhams spil, siden charmetrolden Conte i november vendte tilbage til Premier League, der i stigende grad er blevet ’germaniseret’ af tyske toptrænere. Han mangler dog stadig noget for at komme på niveau med rivalerne
Formår Antonio Conte at flytte presspillet helt frem på den sidste tredjedel af banen samt at skifte mellem tre- og firemandsforsvar, så kan han passende overveje at skifte nationalitet, fra italiener til tysker.

Formår Antonio Conte at flytte presspillet helt frem på den sidste tredjedel af banen samt at skifte mellem tre- og firemandsforsvar, så kan han passende overveje at skifte nationalitet, fra italiener til tysker.

Glyn Kirk

Moderne Tider
29. januar 2022

Man taler en del om ’germaniseringen’ af Premier League i disse år. Trænere som Liverpools Jürgen Klopp, Chelseas Thomas Tuchel og senest Manchester Uniteds Ralf Rangnick har alle sat nye standarder for benhård fysik, en omstillingsparat taktik og ikke mindst et aggressivt genpres højt oppe på banen.

Lige nu blander en italiener sig i det tyske selskab. Mød Tottenhams Antonio Conte.

Det skal være skidt, før det bliver godt. I en Guardian-artikel sidste weekend beskrev Jonathan Liew, hvordan Conte igen og igen har haft for vane at køre sine hold i smadder og alligevel få vendt skuden – og triumfere.

Det skete i en kamp for Inter, da Conte var ved roret i 2020/21-sæsonen. Inter var bagud 0-2 mod Torino, men endte næsten mirakuløst med at vinde 4-2. Siden så de sig ikke tilbage og vandt den første Scudetto i 11 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her