Forældreskab
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan undgår jeg mavesår, hvis de andre børn ikke vil lege med min dreng?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
15. januar 2022

Mit ældste barn på knap fire er kommet i legeaftalealderen. Han vil gerne have venner med hjem fra børnehave, og det synes jeg lyder som en god idé, men han er mit første barn, og jeg ved ikke, hvordan man gør. Jeg fornemmer, at det er et potentielt minefelt, jeg begiver mig ud i, for hvad hvis jeg ringer til Asaans forældre, og Asaan slet ikke gider komme hjem og lege med mit barn? Ringer man så bare videre til de næste og håber, at man på et tidspunkt får et ja? Og hvordan undgår man akut mavesår og tristesse, hvis dem, ens barn føler at han leger godt med, ikke har det på samme måde?

— LC

Svar I:

Jeg føler med dig. Du er ankommet til det tidspunkt i forældreskabet, hvor du ikke længere er den eneste, der kan traumatisere dit barn. Det er selvfølgelig ikke et særlig positivt sted at begynde, men lad os være ærlige: Der er en grund til, at hverdagskatastrofen at blive valgt sidst, når der skal laves hold i idræt, er blevet en kliché. Det er frygteligt at blive valgt fra. Men det er desværre en af livets skuffelser, som de færreste af os undgår.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Er der virkelig tid til legeaftaler på hverdage hos kammerater. Typisk inkluderer legeaftaler transport og så i ulvetimen.

Sørg for at din dreng ikke siger nej til at lege med andre børn i børnehaven.
Efter børnehavetid legede min dreng med andre børn på vejen/gaden. Da vi boede i rækkehus sendte vi ham ud når der van andre jævnaldrende på gaden. Da vi flytte i parcelhus tog hans mor ham i hånden og gik rundt og stemte dørklokker, for at høre om der boede nogle børn der.