Fodbold
Læsetid: 7 min.

Camerouns præsident håber, at de afrikanske mesterskaber vil løse hans problemer. Det vil de ikke

Paul Biya vil bruge African Cup of Nations, der begynder søndag, til at stadfæste sin magt. Men det er ikke en strategi uden risiko. Separatisterne er klar til kamp – spørgsmålet er, om det samme gælder for fodboldprofilerne
De camerounske værter vil kun være tilfredse, hvis ’Les Lions Indomptables’ vinder deres sjette afrikanske mesterskab. Men der er andre, mere oplagte, bud på en turneringsvinder.

De camerounske værter vil kun være tilfredse, hvis ’Les Lions Indomptables’ vinder deres sjette afrikanske mesterskab. Men der er andre, mere oplagte, bud på en turneringsvinder.

Backpagepix/PA Images/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
8. januar 2022

I disse dage opholder Camerouns præsident, Paul Biya, sig i sin storslåede residens Palais de l’Unité i Yaoundé, og så ved man, at der er noget på færde.

88-årige Biya, der har været ved magten i det centralafrikanske land siden 1982, bruger helst sin tid i en suite på luksushotellet InterContinental i Genève, Schweiz. Han er kendt for kun at flyve hjem, når der virkelig er behov for det. Hvorfor være præsident af gavn, når man kan nøjes med at være det af navn?

Biyas ophold i Yaoundé handler om fodbold. Søndag den 9. januar begynder den 33. udgave af African Nations Cup i den camerounske hovedstad. Værterne, der har vundet turneringen fem gange, møder Burkina Faso på Stade Omnisport Paul Biya, og det må præsidenten selvfølgelig ikke gå glip af.

Cameroun skulle oprindeligt have afholdt slutrunden i 2019, men først kunne de ikke få bygget stadionerne færdig i tide, og så kom pandemien. Corona havde nær også forhindret mesterskaberne denne gang. De europæiske klubber har vanen tro ikke været meget for at sende deres spillere af sted midt i sæsonen, slet ikke under en pandemi, og i dagene op til jul trak det op til en aflysning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her