Stambord
Læsetid: 6 min.

Cigarer har kronede dage – og de er ikke længere bankdirektørens domæne

Der ryges flere cigarer på verdensplan end nogensinde før. Og det, der engang var et symbol på toksisk maskulinitet, har vundet frem blandt forbrugere, der minder mere om vin- og kaffenørderne. Et kig på cigarens kulturhistorie – og dens fremtid
Der ryges flere cigarer på verdensplan end nogensinde før. Og det, der engang var et symbol på toksisk maskulinitet, har vundet frem blandt forbrugere, der minder mere om vin- og kaffenørderne. Et kig på cigarens kulturhistorie – og dens fremtid

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
22. januar 2022

Det sendte chokbølger gennem tobaksverdenen, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, i begyndelsen af coronapandemien var ude at lufte indikationer på, at rygning kunne forværre symptomerne i forbindelse med COVID-19.

Alligevel begyndte rygerne efterfølgende faktisk at ryge mere, ikke mindre. Efter mange års fald steg cigaretsalget verden over en smule under pandemien. Og for cigarsalget gælder det ligefrem, at kurven er bøjet markant opad.

Globalt ryges der flere cigarer end nogensinde. Tæt på 400 millioner styk skiftede hænder i 2021.

Måske skal en del af årsagen findes i en generel trang til at forsøde livet under nedlukningen. Måske øjnede cigarrygerne en hidtil uset mulighed for at kombinere en tidskrævende (vi taler nemt om over en times rygetid for større cigarer) og indeklimadominerende hobby med det moderne arbejdsliv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her