Præsidentens første år
Læsetid: 12 min.

Corona, klimakrise, racekonflikter etcetera: Biden har haft nok at se til. Sådan har han klaret det

Han blev valgt med det største antal stemmer, en amerikansk præsident nogensinde har fået. Men han overtog magten i et dybt splittet samfund, og et år senere er Joe Bidens støtte i befolkningen dalet drastisk. Vi ser på, hvordan han egentlig har klaret sine fem største udfordringer
Joe Biden blev i 2020 valgt med det største antal stemmer, nogen amerikansk præsidentkandidat har fået, men efter et år nærmer hans opbakning i vælgerbefolkningen sig et historisk lavpunkt efter flere markante udfordringer.

Joe Biden blev i 2020 valgt med det største antal stemmer, nogen amerikansk præsidentkandidat har fået, men efter et år nærmer hans opbakning i vælgerbefolkningen sig et historisk lavpunkt efter flere markante udfordringer.

Samuel Corum

Moderne Tider
22. januar 2022

Torsdag var etårsdagen for Joe Bidens edsaflæggelse som USA’s 46. præsident. En begivenhed, der som vanligt fandt sted ved en indsættelsesceremoni foran den amerikanske kongresbygning – som følge af pandemiens restriktioner dog uden hyldest fra forsamlede tilhængerskarer.

I sin indsættelsestale fremhævede Biden de fire alvorligste kriser, Amerika i hans øjne stod over for: coronavirus, klimaet, økonomien og opgøret med systemisk racisme. Med god ret kunne han have føjet en femte til, for selve det amerikanske demokrati befinder sig i en dyb krise, og dets enorme og giftige splittelse blev dramatisk udstillet blot to uger tidligere, da ophidsede trumpister stormede Kongressen i et forsøg på at afbryde dens godkendelse af valgresultatet.

Joe Biden blev i 2020 valgt med det største antal stemmer, nogen amerikansk præsidentkandidat har fået, men efter et år nærmer hans opbakning i vælgerbefolkningen sig et historisk lavpunkt. Så lad os se på, hvordan han i sit første år ved magten har håndteret USA’s fem store kriser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her