Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Det blev et gråt nytår, men det peger også fremad – for ud af disen kommer erkendelsen

Det ser gråt ud her ved årsskiftet, men måske er det ikke kun skidt. Måske har vi netop nu muligheden for at begribe perversionen i det nuværende og få en ny idé
Moderne Tider
8. januar 2022
Vi står stadig midt i en pandemi, og på en måde var det sigende, at landets statsminister demonstrativt ikke talte om den i sin nytårstale.

Vi står stadig midt i en pandemi, og på en måde var det sigende, at landets statsminister demonstrativt ikke talte om den i sin nytårstale.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det blev på flere måder et gråt nytår. Efter juledagenes sne kom tøvejret, som forvandlede snemasserne til dis og damp. Men ikke kun meteorologisk var det gråt, også politisk fremstår årsskiftet temmelig diset. Vi står stadig midt i en pandemi, og på en måde var det sigende, at landets statsminister demonstrativt ikke talte om den i sin nytårstale. På den måde kom den ved sit fravær til at farve hele talen, kaste sine dystre skygger ind over det sagte. For hvor står vi egentlig her knap to år inde i pandemien?

Alt er forandret

Måske er det på tide at formulere mere radikale spørgsmål. Kan der ud af pandemiens tåge og usikkerheder faktisk opstå noget nyt? Kan de erfaringer, vi har gjort os under den, bruges til virkelig forandring, til forandring i de sociale og økonomiske grundstrukturer?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

“ Måske er det først nu, vi har muligheden for at se det perverse i, at mens vi udpiner både os selv og resten af verden, skruer vi endnu en tand op for væksten.”

Nemlig!

Vibeke Olsen, Gunvor Henriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar