Fotoreportage
Læsetid: 4 min.

I sommer hærgede naturbrandene Grækenlands andenstørste ø. Indbyggerne kæmper stadig med følgerne

Skeletterne af skovens træer står tilbage, og sortsvedne huse fylder bybilledet. Evia, Grækenlands andenstørste ø, blev i sommer ramt af massive skovbrande, der raserede en tredjedel af landskabet. Mange indbyggere kæmper stadig med at genopbygge tilværelsen og frygter, at klimaforandringerne vil føre flere ødelæggende brande med sig
Amalia Bloukidi har drevet et hotel på Evia med sin storebror i 22 år. I sommer brændte det.

Amalia Bloukidi har drevet et hotel på Evia med sin storebror i 22 år. I sommer brændte det.

Stine Schjøtler Larsen

Moderne Tider
15. januar 2022

Naturbrande er en tilbagevendende udfordring i Grækenland om sommeren. Men indbyggerne på Evia var på ingen måde forberedt på det, der ramte dem i august sidste år: Den værste hedebølge i området i 30 år antændte omfattende brande, der belejrede den ene landsby efter den anden og rasede gennem ti dage.

Blandt andet World Meteorological Organization har påpeget, at de mere vidtrækkende brande sandsynligvis er drevet af klimaforandringer, og på øen frygter man, at sommerens katastrofe kan være et varsel om en ny normaltilstand.

Samtidig kæmper mange indbyggere fortsat med at komme på fode igen og skabe sig en fremtid midt i uvisheden. Vi har besøgt øen og talt med en række af dem.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Natalie Pedersen

Det er enorm rystende at læse og føle at der burde være hjælp fra alle lande - særlig steder som os her i Norden som udnytter det de græske øer som ferie-idylll.
De brænde er noget hele verden har ansvar for og derfor burde vi (som er skånet for katastrofale skovbrænde og høje vandstande) hjælpe til at genopbygge, lige præcis nu!!!
Natalie Pedersen

Susanne Hartz, Elisabeth Christiani og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar