90 minutter plus det løse
Læsetid: 6 min.

Stærke kræfter i fodboldverdenen kræver opgør med »epidemi af nølen og smølen«

Opgørelser viser, at den reelle spilletid i blandt andet de engelske Premier League-kampe bliver kortere og kortere. Dødbolde, udskiftninger, skadesbehandling og videodommere stjæler tiden – og flere har fået nok af denne »epidemi af nølen og smølen«
Intet straffe, siger dommeren efter at have kigget på video under en Premier League-kamp mellem Everton og Tottenham i november.

Intet straffe, siger dommeren efter at have kigget på video under en Premier League-kamp mellem Everton og Tottenham i november.

Carl Recine

Moderne Tider
22. januar 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Cardiff City spillede mod Burnley i Premier League tilbage i efteråret 2018, sad tilskuerne i mere end otte minutter og gloede på, at Cardiffs forsvarer Sean Morrison tog indkast.

Morrison var walisernes faste indkaster, hvilket betød, at han skulle lunte rundt til alle hjørner af banen de tyve gange i løbet af kampen, hvor han skulle bruge sine stærke arme og særligt udviklede teknik til at slynge kuglen langt ind på grønsværen.

Og imens dette ritual udspillede sig, sad tilskuerne og gloede på mere eller mindre ingenting.

I alt blev der blot spillet 42 minutters effektiv fodbold i det opgør, hvilket var den laveste andel af reel spilletid i en kamp i den bedste engelske række i fem år. Og netop dén kamp var med til at sætte gang i en debat på de britiske øer om, hvordan man øger omfanget af det, som tilskuerne reelt har betalt dyre domme for at se – nemlig bolden i spil på grønsværen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her