Quiz
Læsetid: 3 min.

Test dig selv: Hvor godt kender du egentlig Dronning Margrethe?

Hvilke cigaretter ryger dronningen, og hvilket kødpålæg har hun skrevet sin autograf på? Test din royale viden
Hvilke cigaretter ryger dronningen, og hvilket kødpålæg har hun skrevet sin autograf på? Test din royale viden

Mia Mottelson

Moderne Tider
15. januar 2022

Hun har regeret Danmark i et halvt århundrede, forkælet os med kunst, familiedramaer, pomp og pragt, men hvor godt kender du egentlig Dronning Margrethe 2. af Danmark?

Tag testen, og se, hvor stor en royalist du er.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Dit resultat: 8 / 12Én ting er sikkert: Om der er barnedåb, bryllup eller begravelse i kongefamilien, så sidder du klar i sofaen med kaffe på kanden og kage fra Guldbageren, kreeret specifikt til lejligheden. Du kan faktisk næsten ikke komme i tanke om noget bedre end at spise flødeskumskager, mens du hører Ulla Terkelsen tale om alle de kongelige, der troner frem på skærmen iført de vildeste skrud, som du selvfølgelig ’rater’ over sms med din datter eller veninde. Bag en pude i sofaen gemmer du kleenex, for du ved godt, at du ikke kommer igennem sådan en tv-transmission uden tårer."

Nå da da!! ??

Det eneste jeg kan sige til dette er:

Er der én ting, der ér sikkert, så er det at absolut intet af ovenstående passer på mig ;-)

Mette Johansson, Poul Genefke-Thye, Per Hansen, Henriette Lund, Lars Zeuthen Engraf, Michael Gudnæs, Vagn Buch-Pedersen, Søren Fosberg, anne-marie sindrup rix, Kurt Nielsen, erik pedersen, David Zennaro, Sigridur Eythórsdóttir og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Er der da slet ingen republikanere tilbage på redaktionen?

Flemming Sørensen, Peter Krogh, lise Nielsen, Per Fabricius og Irene Clausens anbefalede denne kommentar
Irene Clausens

Hvor er det dog ærgerligt at vi ikke engang i Information kan slippe for tilbedelse af kongehuset!

Hans Larsen, Peter Krogh, Nike Forsander Lorentsen, lise Nielsen, Jan Fritsbøger og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Henrik Nissen

Irene Clausen... Tilbedelse??? Er det ikke nærmere sjov ...

Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, erik pedersen, Anna Louise Finck-Heidemann, Inger Pedersen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Dit resultat: 6 / 12

Du er typen, der glæder dig til tre ting, når du skal til frisør: massagestolen, maskinecappuccinoen og Billed-Bladet. For selv om du selvfølgelig ikke selv køber den slags blade, elsker du at se billeder fra nytårstaflet, hvor dronningen holder hof. Du er ikke royalist, men du er bestemt heller ikke modstander af kongehuset. Måske i teorien, men i praksis synes du, at dronningen gør det godt, og du har formentlig også deltaget i et Royal Run, hvor du tog dig selv i at være rimeligt oppe at køre over at få et glimt af Mary."

Når man bliver betragtet som skabsroyalist med kun 50% rigtige svar, kan jeg næsten ikke vente med at se, hvordan man bliver beskrevet med alle svar korrekte ;)

Jeg tror kun, jeg kendte 3 svar, resten var gætværk.

Og det eneste der er rigtigt er, at jeg godt kan lide Mary. Hun er en god protektor for Pride og LGBT+, og så holdt hun den morsommeste tale til Frede jeg længe har hørt, da han vidst fyldte år, (det blev vist omkring 500-1000 gange i alle nyheder den dag..)

Jan Damskier, Allan Stampe Kristiansen, Søren Fosberg, Katrine Damm og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

SPOILER ALERT
Det er på eget ansvar at læse videre, hvis man ikke vil kende resultatet af alle svar rigtige!!!

Efter alle 12 besvarelser korrekte, kan man få denne opmuntrende karakter udi Royalisme:

"Dit resultat: 12 / 12

Når Lars Hovbakke Sørensen en dag ikke længere gider være landets førende ekspert i kongehuset, anbefaler vi, at du holder dig klar i kulissen, for det er jo en magtdemonstration udi viden om regenten, du her lægger for dagen. Det kunne meget vel være dig, der har købt nogle af dronningens akvareller på auktion, og selvfølgelig har du også mødt hende og givet hånd på én af dine utallige udflugter i hælene på Margrethe."

PS. Jeg er en quiznørd, og tager gerne quizzer igen og igen, bare for at se hvad der står.

PPS. Og tak for quizzen, den var morsom :)

Mette Johansson, Poul Anker Juul, Allan Stampe Kristiansen, Katrine Damm, Jan Fritsbøger, Inger Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

jeg finder det lidt pinligt at jeg fik 2 rigtige, men det kan heldigvis tilskrives tilfældighed at jeg ikke som håbet bonnede ud med et flot nul

Eva Schwanenflügel

Jan, man skal være isoleret fra alle mediers påvirkning, hvis man ikke vil høre noget om kongehuset ;)

Allan Stampe Kristiansen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Jeg er ikke fra Jylland, jeg er ikke kvinde og jeg skuffet over kongehusets manglende sans for at optræde som rollemodel udi forbrugsbegrænsning og bæredygtighed. Alligevel fik jeg otte rigtige. Er jeg så skabsroyalist?

Vi slipper ikke af med kongehuset i min levetid. Jeg er 75. Men måske Frederik vil bruge sin kongemagt lidt mere opløftende. Frederik med familie på cykel ud af Nørrebrogade!

Flemming Olsen

Dit resultat: 9 / 12
Én ting er sikkert: Om der er barnedåb, bryllup eller begravelse i kongefamilien, så sidder du klar i sofaen med kaffe på kanden og kage fra Guldbageren, kreeret specifikt til lejligheden. Du kan faktisk næsten ikke komme i tanke om noget bedre end at spise flødeskumskager, mens du hører Ulla Terkelsen tale om alle de kongelige, der troner frem på skærmen iført de vildeste skrud, som du selvfølgelig ’rater’ over sms med din datter eller veninde. Bag en pude i sofaen gemmer du kleenex, for du ved godt, at du ikke kommer igennem sådan en tv-transmission uden tårer.

Ellers også er jeg historiker. Alle der ved lidt om Margrethe, er ikke nødvendigvis småidiotiske sentimentale husmødre i overgemt Dalle Valle kittel og stålpermanent. Dronningen er - på godt og ondt- en del af vor identitet og historie, hvad enten Information synes om det eller ej.

Poul Genefke-Thye, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@ Flemming Olsen
Det drejer sig ikke om M.d.2. Om hun er klog eller dum, har stålpermanent eller ej, omhun taler dannet eller affekteret er helt ligegyldigt. Det er monarkiet som institution, vi republikanere er imod. Dronningen er i Danmark statsoverhoved, og uanset om hun bruger den magt hun som statsoverhoved har, skal et moderne monarki naturligvis ikke have statsretlige magtbeføjelser. Derfor skal monarkiet i Danmark enten være rent Kleenex-staffage for flødeskumsdamerne i provinsen. Eller også skal vi have en præsident, der i et demokrati kan vælges, afsættes osv.
Ja, jeg ved godt, at en republikansk holdning i Margrethe-Danmark kun vækker irritation. Har oplevet det gennem mange år efterhånden. Det får mig ikke hen i sofaen eller ud på Fredes populistiske løb rundt om i landet. Jeg ser andet i TV - og løber alligevel.

Michael Gudnæs

Aha! Det forklarer hvorfor en nogenlunde fornuftig gammel kone som M2 kan sige så meget indholdsløst vrøvl i de der nytårstaler. De bliver skrevet i Statsministeriet - det anede jeg ikke.

Det kunne forresten være sjovt, hvis ministeriet var kommet til at bytte rundt på talerne til M2 og MF i år, det ville alligevel fået folk til at løfte lidt på øjenbrynene.

William Mannicke, jens christian jacobsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

"Dit resultat: 4 / 12
Du er typen, der glæder dig til tre ting, når du skal til frisør: massagestolen, maskinecappuccinoen og Billed-Bladet. For selv om du selvfølgelig ikke selv køber den slags blade, elsker du at se billeder fra nytårstaflet, hvor dronningen holder hof. Du er ikke royalist, men du er bestemt heller ikke modstander af kongehuset. Måske i teorien, men i praksis synes du, at dronningen gør det godt, og du har formentlig også deltaget i et Royal Run, hvor du tog dig selv i at være rimeligt oppe at køre over at få et glimt af Mary."

Tja, "ikke royalist, men ikke modstander af kongehuset" var det eneste der passede i ovenstående.

Eva Schwanenflügel

Gud bevare os, læser du heller ikke Billed Bladet, Bjørn..? ;)

Mikael Velschow-Rasmussen

Med sådan lidt tilfældige gæt fik jeg 3/12 !
(Jeg tilstår, at jeg - som lettere anti-monarkist - slet ikke følger med i kongehuset, men jeg kan godt lidt følge dem, der ser dette som en del af Danmarks kultur, tradition og historie).

Jeg synes dog ikke, at jeg har fortjent at få følgende svada i hovedet:

- "Du kender virkelig ikke dronningen særlig godt. Måske rager kongehuset dig en papand. Måske er du typen, der identificerer dig som republikaner og derfor nærmest er lidt stolt af at have så mange forkerte svar i en quiz om dronningen. Hvis det sidste er tilfældet, ved man bare, at du er typen, man ikke gider sidde ved siden af ved en festlig sammenkomst. Så er man nemlig indlagt til tirader om apanage og privilegier, og udtrykker man bare den mindste sympati for dronningen, er du typen, der kræver, at man står på mål for al elendighed, kongehuset nogensinde har påført folket – også på Christian 4.s tid. Så, flot, tillykke med, at du blev 0 procent royalist".

Men det er selvfølgelig en lille smule morsomt !

Jan Fritsbøger

tjah Eva, jeg isolerer faktisk mig selv selektivt og zapper væk fra royal omtale eller muter lyden, jeg gør det samme med reklamer på tv og ser slet ikke noget på de kanaler hvor reklamer er integreret undervejs i visse udsendelser, men du har da ret jeg ved alligevel en smule,
min modvilje imod kongehuset handler om at jeg anser det for at være reklame for den syge ide, at der findes særligt "fine" mennesker som skal beundres alene på grund af deres status,
en ide som den besiddende klasse elsker, fordi de dermed kan bilde sig ind, at også de er særligt fine og fortjener beundring fra den laverestående "pøbel" ,
og selvfølgelig at deres snylteri på manden på gulvet er retfærdigt og helt rimeligt.

Jan Fritsbøger

jeg forstår ikke at en stat skal have et "overhoved" der er da ikke en naturlov som siger at har man ikke en konge/dronning, så skal man have en præsident,
tænk hvis et land var et fællesskab hvor alle var lige vigtige, og der slet ikke var noget hierarki,
hvor alle havde indflydelse og ingen havde magt, jeg ved godt at det er en umulig tanke da en forudsætning ville være at ingen var egoister og ingen var grådige.

Mikael Velschow-Rasmussen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

@ Jan Fritsbøger. Så det er nok derfor.

Ib Jørgensen

Personen Margrethe er dybt sympatisk. Men eftersom jeg seriøst betragter opkomsten af monoteismerne (jødedom, kristendom, islam) ca. 600 år f.v.t. som måske den største katastrofe, der har ramt menneskeheden, så finder jeg dronningens markante og konstitutionelt krævede opbakning til en af varianterne dybt ulykkelig og skadelig.

Allan Nørgaard Andersen

Hvorfor skulle Inf ikke have et ugentligt opslag med kongehusstof, når avisen har et ugentligt opslag med (for mig helt irrelevant) sportsstof?
Der er åbenlyst rigtig mange der finder det helt naturligt at nyhedsfladen er overbroderet med sportsnyheder, hvor man - uanset om man er sportsinteresseret eller ej - meddeles at nu er der igen nogen der har vundet 3-2 eller 4- 2 eller har hoppet eller løbet en millimeter længere. Mens samme personer finder det fuldstændig uacceptabelt at vi skal høre om fødsler, sygdom, familiekomsammener, fester, forelskelser, skilsmisser, ægteskab, dødsfald, konfirmationer, jubilæer, begravelser og den slags ligegyldigheder, som især er kernen i kongehusstoffet. Thi ordentlige mennesker går kun op i fremmede menneskers sportspræstationer, ikke i fremmede menneskers øvrige livsbegivenheder, er holdningen åbenbart.

Bjørn Pedersen

Eva, sent svar, men nej.. har aldrig læst Billed-Bladet. Kan simpelthen ikke se ideen i at dyrke nogen på den måde, som den slags blade gør. Men de gør det selvfølgelig fordi visse danskere netop tror at kongehuset er "ophøjet" og derfor bilder sig ind at personerne er mere "interessante" end almindelige dødeliges. Intet og ingen bør ophøjes. Ikke statsministre, ikke demokrati, ikke menneskerettigheder eller pligter, ikke velfærdsstat, ikke pligter og ikke dyder. Kongehuset repræsenterer staten, dets kontinuitet og historie, den skal heller ikke puttes op på en piedestal. At ophøje nogen og noget er at være ligeglad med, være respektløs overfor dets og deres virkelighed og alt og alle den kommer i kontakt med.

Jan Fritsbøger

Flemming, tjah men vi har jo desværre en kultur som bakker aktivt op om både egoismen og grådigheden,
og vi kunne godt bestræbe os på at udvikle en anden og bedre kultur, som i stedet bakkede op om empati, ydmyghed og beskedenhed,
så godt nok er det ideelle (perfekte) samfund umuligt, men vi kunne da godt bevæge os i retning af et bedre og mere retfærdigt samfund, og vi kunne da gradvist afskaffe de værste sider af vores samfund, faktisk har vi tidligere bevæget os i en positiv retning på nogle områder,
desværre er vi nu i fuld fart ved at ødelægge det gode vi opnåede,
og nej jeg mener ikke at den økonomiske vækst var/er et gode, det ville den kun være, hvis den kun endte hos dem som mangler basale fornødenheder,
det er ikke et gode at kunne købe prestigeting og have råd til et massivt overforbrug, især ikke når de fleste mennesker er urimeligt fattige og savner selv det allermest nødvendige.