Ligestilling
Læsetid: 8 min.

Her er fire af de underligste sammenlægninger, ligestillingsministeriet har været udsat for

Ligestillingsministeriet er blevet en kastebold, der ofte skifter hænder ved ministerrokader, når nogen skal have et plaster på såret. Nu lægges det sammen med transportområdet, hvilket ikke giver mening. Men den slags er set før – med blandede ligestillingspolitiske resultater til følge
Transport og ligestilling rimer ikke. Men husker du de andre besynderlige sammenlægninger, ligestillingsministeriet har været udsat for?

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
12. februar 2022

Ministeren for fisk, bøffer, grønlændere og kvinder

2019: Allerede fra hans første dag som ligestillingsminister blev der joket med, at Mogens Jensen (S) skulle være minister for fisk, bøffer, grønlændere og kvinder. Han blev udnævnt som minister for ligestilling, landbrug, fødevarer og nordisk samarbejde, og statsminister Mette Frederiksens (S) noget rundhåndede uddeling af posterne fik både debattører, organisationer og oppositionspartier til at kalde sammenlægningen for en »nedprioritering af ligestillingsområdet«. At der så også kun var afsat tre linjer til ligestilling i regeringens forståelsespapir og ét sølle forslag i lovkataloget – der omhandlede begge forældres ret til at modtage informationer vedrørende deres barn i e-Boks – gjorde ikke sagen meget bedre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

Hvornår har en regering prioriteret ligestillingsområdet? Jeg kan ikke huske det. Måske derfor Danmark sakker bagud, når det gælder ligestilling.

Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Solveig Neubert, Susanne Kaspersen, uffe hellum og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Ligestilling burde være en del af alle ministerier, en mainstream del af al lovgivning, som der skulle redegøres for særskilt, hver gang. Og ikke kun som en skåltale.

Rikke Petersen, Susanne Kaspersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Mogens' twitterprofil var: "Minister for blandet landhandel og alt godt fra havet, ligestilling og norden" :)

Det vil ikke være nogen overraskelse, hvis Trine Bramsen kommer til at rode lige så meget rundt på trafikområdet, som hun gjorde med forsvaret. Det vil hun kompensere for ved med ekstra iver, at kaste sig over ligestillingsområdet, som hun givet vis også interesserer sig mere for. Så vi kommer nok til at høre meget mere fra Ligestillingsministeriet, end vi plejer.

Morten Balling

@Rikke Petersen

"Måske derfor Danmark sakker bagud, når det gælder ligestilling."

Gør Danmark det?!?

John S. Hansen

@Morten Balling
14. februar, 2022 - 10:34

Jeg tror at Rikke tænker på værnepligtsloven, og så måske den skæve retspraksis i forældremyndighedssager!
Dejligt at kvinder også tænker på vores rettigheder som mænd.