Center for Vild Analyse
Læsetid: 3 min.

Fra nu af går vi aktivt ud i verden for at gøre den til et bedre sted – for danskerne

Det er fra nu af ikke alene ’Danmark for danskerne’, men verden for danskerne
Udenrigsminister Jeppe Kofod, statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Trine Bramsen præsenterede i slutningen af januar Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi på et pressemøde.

Udenrigsminister Jeppe Kofod, statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Trine Bramsen præsenterede i slutningen af januar Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi på et pressemøde.

Tilde Døssing Tornbjerg

Moderne Tider
12. februar 2022

I slutningen af januar præsenterede regeringen sin nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Udspillet, der blev leveret i en elegant rød-hvid opsætning, rummer fem kapitler, der alle bærer en overskrift om internationalt diplomati og en undertitel, der fremhæver Danmarks rolle og interesser.

»Værdidiplomati« handler således om at give Danmark »en stærk stemme i verden«; »Tryghedsdiplomati« om at skabe »en mere sikker verden, der skaber tryghed for danskerne«; mens »Økonomisk diplomati« handler om en »fair og bæredygtig udvikling, der sikrer danske arbejdspladser«.

I forordet hedder det, at det er »med vores værdier som pejlemærke, at vi bedst fremmer Danmarks interesser«. Det vil sige, at der er ikke nogen modsætning mellem at hæve den værdimæssige fane og samtidig gøre sig det lidt mageligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian de Thurah

Den grundlæggende fejl, som Oplysningen begik, var netop at tro, at de værdier, man kæmpede for, var universelle. Det var de ikke, de bundede i en bestemt samfundsgruppes klare egeninteresse. Hvor skulle de i øvrigt ellers komme fra?