Vores version
Læsetid: 3 min.

Gravrøveri, invasion og chikane: Her er ni ideer til tabuer, Martin Krasnik kan bryde

I et interview med Weekendavisens chefredaktør fortalte forfatter Kim Leine for nylig om den universelle mandlige trang til at voldtage kvinder. Men hvorfor stoppe der?
Hvem skal Martin Krasnik interviewe næste gang? Vi har nogle bud.

Hvem skal Martin Krasnik interviewe næste gang? Vi har nogle bud.

Malene Anthony Nielsen

Moderne Tider
26. februar 2022

Vores version er Informations ugentlige og helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

På Information bakker vi op om, at tabuer skal brydes. Derfor har vi samlet nogle bud på, hvilke gæster Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, nu kan invitere ind til en samtale om de menneskelige lyster, ingen tør tale højt om.

Tom Jensen om trangen til at indtage et forudsigeligt borgerligt synspunkt

Dag ud og dag ind vrider vi vores hjerner for at finde det helt rigtige, originale venstreorienterede argument, der bringer debatten op på et højere niveau. Men inderst inde kender vi alle trangen til bare at indtage det mest forudsigelige borgerlige synspunkt om transkønnede atleter, veganerpartiet eller kønsneutrale toiletter. Overgive os til forestillingen om, at alt var bedre i gamle dage. Mesteren over dem alle, Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, deler ud af sine tricks.

Vladimir Putin om trangen til at annektere

Invasionsfantasier er stadig et stort tabu, selv om mange danskere drømmer om at flytte hegnet en halv meter ind på nabogrunden i ly af natten. I et eksklusivt interview fortæller Ruslands præsident om trangen til at annektere, invadere og udvide sit territorie. Emnet har det til fælles med Kim Leine-interviewet, at timingen er afsindig upassende, hvilket kan give gode lyttertal.

Simon Andersen om trangen til at begå gravrøveri

Et ældre familiemedlem er gået bort, og selv om du selvfølgelig sørger over tabet, har du allerede et halvt øje på Wegner-stolen. Og hvor blev de ægte perler egentlig af? Journalist og redaktionschef Simon Andersen dykker sammen med Martin Krasnik ned i urtrangen til at begå gravrøveri og taler om, hvordan fantasi blev til virkelighed, da Simon Andersen lavede sin nye radiokanal.

Britta Nielsen om trangen til at stjæle fra kassen

I et land, der bryster sig af høj tillid, og hvor statsministeren appellerer til borgernes samfundssind, er det tabuiseret at tale om trangen til at tage fra kassen. Men hvis man har prøvet at være budgetansvarlig for kageordningen eller sommerhusturen, har man mærket adrenalinen banke ud i kroppen ved tanken om at fifle med tallene. Det skal vi ikke skamme os over, siger Britta Nielsen i en samtale om vores svindelfantasier.

Jan Grarup om trangen til ikke at ansætte kvinder

Du er feminist, du støtter #MeToo, følger Sofie Linde på Instagram og alt det der. Men helt ærligt – hvis du uden konsekvenser kunne tabe de unge kvindelige kandidaters cv i papirkurven, ville det da være at foretrække. Ingen distraktioner, ingen omvandrende potentielle krænkelsessager eller lange barselsorlover. Fotograf Jan Grarup fortæller om sine diskriminationsfantasier og sin beslutning om ikke længere at ansætte unge kvinder af frygt for at krænke dem.

Astrid Krag om trangen til at være i kontakt med folket

Efter en lang dag omgivet af højtuddannede, elitære københavnere, der kun gider diskutere gårsdagens Deadline og grønne aktier over frokosten, trænger man sommetider bare til at mærke folket. Måske spørge ud på Facebook, hvad folks yndlingsbørnebog er, eller hvem de holder med i Nybyggerne? Astrid Krag fortæller, hvordan hun kan mærke behovet helt ned i maven.

Pilou Asbæk om trangen til at vise verden sit gode hjerte

En af Danmarks største humanistiske tænkere, Pilou Asbæk, giver tips og tricks til, hvordan du kan stille trangen til at vise folk, at du er et godt menneske. I mange tilfælde er det nok at bruge en hjerte med bandage-emoji efterfulgt af Dannebro-emoji i indvandrerdebatten på Twitter – andre gange må du smide nazikortet i den gode sags tjeneste for at mærke forløsningen, fortæller han.

Kanye om trangen til at chikanere sin eks

»Jeg ønsker hende alt det bedste,« siger du, mens du inderst inde fantaserer om at sprede rygter, hacke hendes sociale medier, indgive en anonym klage til hendes udlejer eller måske endda kaste et kondom ind ad soveværelsesvinduet, som den nye kæreste kan finde. Men er trangen til at chikanere ekskæresten et grundvilkår for mænd, som samfundet er nødt til at acceptere? Det spørger Martin Krasnik om i samtale med rapper og musikproducer Kanye West.

Camilla Plum om trangen til at lave mad med beskidte fingre

Det er sommer, du har lavet havearbejde, måske endda med hestemøg fra den lokale rideskole, og du føler dig i ét med naturen. Men charmen går sgu lidt af, hvis du skal vaske hænder og rense negle, før du laver aftensmad med dine hjemmegroede grøntsager. Så hvad gør du? Camilla Plum fortæller ærligt om trangen og kalder til opgør mod postcoronaens hygiejnehysteri.

Serie

Vores version

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kim Leine Martin Krasnik i misbruger ytringsfriheden !!!!

Der er mange måder at være afstumpet på , nogle foretrækker den decadente måde, nogle den kunstnerriske / kulturelle vinkel - andre den intellektuelle måde, som her i denne diskusion ( incl. Information) hvor der tales om at se det som et emne med mange vinkler - som et spørgsmål om stil / smag - ingen vil fremstilles som "snerber" alt skulle være muligt - alt skal ud, ingen grænser eller cencur,
synes at være enighed om.

Kim Leine fascineres af tanken om at han kunne erobre et hus med mange kvinder som han kunne voldtage, han kunne ønske sig i en situation som mange soldater i krigs situationer hvor al afstumpethed er gået afmok.
(ser han for mange krigsspil ? )
Vi kender ikke hvad der foregår i folks hjerner, men når de værste uhyrligheder slipper ud, burde det få konsekvenser, en "Ytringsforbryder Domstol" så vel som en "Krigsforbryder Domstol" skulle træde i kraft når uhyret viser den ondskabsfulde side.
En mand blev for nogle uger siden anholdt for at planlægge skole skyderi og vold på kvinder - han sagde at det kun var fantasier - han bliver forhåbentlig sat i forvaring på livstid.

Den ligegyldighed i viser når i lufter jeres afstumpede fantasier er lige så virkningsfuld som reklamer og manipulation - i påvirke svage sjæle - er i fuldkommen ignorante, "psykologisk-analfabeter" ?