Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Håndteringen af genåbningen antyder, at virkeligheden er langt mere politisk åben, end vi tror

Måske er det gennem konservativ tøven, at radikale beslutninger kan gennemføres
Onsdag den 26. januar annoncerede statsminister Mette Frederiksen, at alle corona-restriktioner ville blive ophævet, men dog først fem dage senere. Ventetiden affødte spørgsmål fra flere journalister, som måske havde en dybere pointe, end de selv var klar over.

Onsdag den 26. januar annoncerede statsminister Mette Frederiksen, at alle corona-restriktioner ville blive ophævet, men dog først fem dage senere. Ventetiden affødte spørgsmål fra flere journalister, som måske havde en dybere pointe, end de selv var klar over.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Moderne Tider
5. februar 2022

Et af de spørgsmål, som journalisterne blev ved med at stille, da Mette Frederiksen til pressemødet i Statsministeriet den 26. januar gjorde det klart, at regeringen ville sløjfe så godt som alle restriktioner angående COVID-19 i Danmark, var: Hvorfor skal vi vente til den 1. februar? Hvorfor ikke bare åbne samfundet med det samme? 

Spørgsmålet giver for det første et fint billede af, hvordan folkestemninger har det med at skifte, som vinden blæser. Nu er selv den bedste nyhed ikke nok til at gøre nogen glade. Når journalister og med dem resten af befolkningen spørger: »Hvorfor først om fem dage?« – er det lidt, som om de spørger: »Hvad lyver I nu om?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Hvorfor skal vi vente til den 1. februar? Hvorfor ikke bare åbne samfundet med det samme? "

Jeg har set og hørt journalster der syntes det var et godt spørgsmål, jeg synes det var ubegavet, og flere journalister blev ved med at stille det samme spørgsmål.

Ved alle andre ændringer er der klaget over når de ikke blev varslet i god tid, for der var ting der skulle iværksættes, vagtplaner laves, varer bestilles inden noget nyt kunne træde i kraft.
Vi ser også andre lande annoncere mindre restriktioner i god tid.

Brian Andersen, Jane Nielsen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"hvorfor vente...." er næsten lige så tåbeligt, som når samme journalister spørger: kan du garantere .....
Det har været en mærkelig tid, hvor kravene og forventningerne til hurtige forudsigelser (spådomme) og garantier (sikkerhed) har afsløret forestillinger om, at den medicinske videnskab er på sikker grund.

Uanset hvor meget sundhedsmyndigheder og andre har sagt "vi véd ikke nok endnu" - "vi undersøger" - har journalisterne forsøgt at fange samme myndigheder og politikere på det forkerte ben: "men du sagde jo".

En lignende selvmodsigelse dukker op, når myndigheder og politikere beskyldes for centralisering og egenrådighed SAMTIDIG med at de mødes med krav om klare regler fra centralt hold. Selv den mindste skemaomlægning i folkeskolen forventes styret fra regering og ministerium. Hvor er den selvstændige stillingtagen og beslutsomhed blevet af.

PÅ flere områder tales om ønsker til afbureaukratisering, men når det kommer til stykket vil ikke mange af med styringen og de mange regler og påbud..

Tror journaliststanden for alvor, at de er talerør for andre end annoncørbetalte clicks og breaking bjælker?

Brian Andersen, Jane Nielsen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Maskeraden.... :)
Jeg ønsker mig næsten tilbage til tiden før maskefaldet, bare for at kunne bruge den joke!