Fodbold
Læsetid: 7 min.

Det knager fortsat i Lukaku og Tuchels forhold. Men Chelseas umage makkerpar har brug for hinanden

Hvis Thomas Tuchel vil være sikker på at overleve i trænersædet sæsonen ud, skal han have gang i rekordindkøbet Romelu Lukaku. Og hvis den belgiske topangriber ikke vil sætte sit renommé over styr, skal han begynde at score nogle mål. De to kan jo begynde med at vinde lørdagens finale i verdensmesterskabet for klubhold
I første omgang blev træner Tuchels indkøb af Lukaku set som et mestertræk, der skulle gøre Chelsea til en reel mesterskabskandidat. Sådan er det dog ikke gået.

I første omgang blev træner Tuchels indkøb af Lukaku set som et mestertræk, der skulle gøre Chelsea til en reel mesterskabskandidat. Sådan er det dog ikke gået.

Matt Dunham

Moderne Tider
12. februar 2022

Den 26. januar bevægede Chelseas tyske træner, Thomas Tuchel, sig ind i det, man kan kalde Stamford Bridges trænermæssige ’dødszone’, da han tog hul på sit andet kalenderår i stillingen som sportsligt ansvarlig for den blåklædte klub fra Vestlondon.

Netop år to – eller the second season, som englænderne kalder det – har i årevis været et veritabelt tusmørkeland for stort set alle hans forgængere. Ud af de 13 managere, der har været i Chelsea FC, siden den russiske oliemilliardær Roman Abramovich købte klubben i begyndelsen af 00’erne, har kun to overlevet deres andet år i trænersædet hos The Blues. Den ene er José Mourinho, der erobrede tre Premier League-trofæer. Og den anden er italienske Antonio Conte, der lige præcis nåede at få to år og elleve dage i trænersædet, inden Abramovich trykkede på katapultknappen.

Alle andre – og her taler vi blandt andet om navne som Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Luiz Felipe Scolari og Rafael Benitez – blev med ufortøvet brutalitet skiftet ud af den notorisk utålmodige russer, så snart resultaterne begyndte at svigte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her