Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Han ligner Brad Pitt, han opfører sig som Brad Pitt, men tag ikke fejl: Det er Brad Pitt

Det er et menneskeligt grundvilkår, at vi altid har en lille smule distance til os selv. Men åbenbart ikke for Brad Pitt, som har lavet en kaffereklame, der er en hedonistisk fantasi helt uden ironisk distance
Moderne Tider
19. februar 2022
Brad Pitt optræder som Brad Pitt i reklamen, og vi følger et par timer i hans liv.

Brad Pitt optræder som Brad Pitt i reklamen, og vi følger et par timer i hans liv.

Jacovides Moreau/Ritzau Scanpix

En del analyser af forbrugerismen bygger på tesen om den hedonistiske forbruger.

Hedonisten er en type, der blindt tumler rundt i kapitalismens fornøjelser, og som samtidig formodes at leve et ret bekymringsløst liv. I stand til at flyde med og nyde uden den mørke underside af skuffelse, frustration og overdrev, der også altid følger med moderne forbrug.

Netop det sidste gør, at der kan være noget underligt dragende ved den hedonistiske figur, på trods af at den er så helt igennem banal.

Brad

Tag for eksempel den nylige reklame med Brad Pitt for en italiensk espressomaskine. Her får vi den perfekte hedonistiske fantasi om det ubekymrede, nydelsesfulde liv i den californiske brise.

Brad kører på sin motorcykel hen og henter kaffebønner, der strømmer ud af en plastikbeholder ned i en brun pose, der bærer hans navn. Med kaffeposen synlig ud af rygtasken kører han roligt, efter at have fået motorcyklen efterset og tanket, hjem, hælder bønner i sin maskine – til den rislende lyd af de små lette skaller, der rammer metalristen – og trykker på en cappuccinomix.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ja! Reklamer virker. Jeg ville da, hvis ikke jeg afskyede kapselkaffe vælge Brads eller Clooneys mærke. Fordi selvom jeg er en lille, fed blegfis, kan jeg identificere mig med dem?! Måske virker det lidt som om, Brad aldrig har siddet på en kværn... Stadigvæk. Reklamerne virker. Jeg ville f. eks. aldrig købe en fransk bil vidende, at Leth anbefaler en.
Tak for analysen.

Peter Beck-Lauritzen, Kenneth Krabat og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Koffein er det sidste borgerlige stof, det er pænt og kapsel-rent at lade sig forføre af. Alkohol og nikotin er ude i kulden, stemplet som taberstoffer. Dagens kunstneriske boheme drikker en kop kaffe, gerne koffein-fri - henfaldet i ensomme drømmerier. Det er da uskyldigt.

Jeg er ved at få kaffen galt i halsen, at Mr. Pitt skulle være original.
Læg mærke til den måde han tanker sin egen MC på.
Hello - den måde han spiller benzin udover sin tank, da han hiver benzinslangen op, ville en motorcykelist ALDRIG gøre.
Så om så med originalen Brad Pitt.