Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Han var kendt af mange, men lod få komme tæt på

Hans Vestergaard-Hansen gjorde mere end at reparere radioer og fjernsyn – hans værksted i Vejle var et arkiv over den teknologiske udvikling. Og de lokale kom ofte forbi og betroede sig til ham om stort og småt
Hans Vestergaard-Hansen som baby med sin fætter Bent og deres bedsteforældre.

Hans Vestergaard-Hansen som baby med sin fætter Bent og deres bedsteforældre.

Privatfoto

Moderne Tider
19. februar 2022

At træde ind i Hans Vestergaard-Hansens værksted, Corona Radio og Fjernsyn, var som at træde ind i et lokalhistorisk arkiv, der gav indblik i den teknologiske udvikling gennem årene.

Lokalet på omkring 60 kvadratmeter var fyldt med gamle radio- og tv-modeller i forskellige mærker og årgange, som stod stablet oven på hinanden fra gulv til loft. Der var alt lige fra helt gamle tv-møbler med låger over designklassikere fra B&O til de sidste årgange af det analoge tv. Allerøverst stod de ældste og mest værdifulde radioer, som man kun i sjældne tilfælde kunne lokke Hans Vestergaard-Hansen til at tænde for.

Når kunderne kom forbi værkstedet i Søndergade og siden Fredericiagade for at aflevere et apparat til reparation, kunne de kun lige akkurat sno sig vej via en lille ryddet sti hen til det store skrivebord i midten, hvor radio- og tv-teknikeren som regel sad i fløjlsbukser og skjorte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her