Sådan klæder du dig ud som en plug-in-hybridbil – og seks andre tips til fastelavn

Fastelavn nærmer sig. Information klæder dig på til den store fest
Fastelavn nærmer sig. Information klæder dig på til den store fest

Petra Penlau

Moderne Tider
19. februar 2022

Vores version er Informations ugentlige og helt enestående udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed, presseskik og andre snærende bånd.

Der er mange klassikere: cowboy og indianer. Skorstensfejer og spøgelse. Men hvert år kommer der også nye kostumer til. I næste uge er det fastelavn, og her er en guide til syv udklædninger, som både er originale og topaktuelle.

Ligestillings- og transportminister

Her skal du klæde dig ud som en klassisk ligestillingsminister, det vil sige jakke – eller en stilfuld, men diskret kjole – og så, i anledning af det nye ministerium, lige give den et tvist i retning af noget tung transport. Det kan være en truckerkasket og måske en lille olieplet i ansigtet. Hvis de andre gæster har svært ved at forstå, hvad det hele går ud på, har du gjort det perfekt.

Plug-in-hybridbil

En udklædning i den svære ende af skalaen, men med en papkasse, et par seler og en pakke sprittuscher burde det være muligt at komme i mål. Husk både at lave et hul til ladestik foran og til benzin bagest. Et plug-in-hybridbil-kostume er en rigtig samtalestarter, og du vil få masser af opmærksomhed og selskab til festen. Hvis nogen bliver ubehagelige og siger, at forskningen viser, at plug-in-hybridbiler slet ikke er klimavenlige, skal du bare svare, at det ikke passer, fordi det ikke er din personlige erfaring. For eksempel: »Jeg har slet ikke tanket benzin siden november.«

Antivaxxer

Udklædningen som antivaxxer kan forløses på mange måder, men et sikkert kort er at gå kropsterapeutvejen. Du ifører dig yogaleggings, gerne i en pangfarve og en stram træningstop, og bærer en kop dampende varm te af mærket Pukka Relax. Når du taler med folk til festen, skal du strø om dig med en masse oplysninger, som du har fra diverse facebookgrupper. For eksempel det med, at der er 60.000, som har fået alvorlige bivirkninger af coronavaccinen.


 

Vaccinekriger

Du kan også gå i en helt anden retning og klæde dig ud som en af de mange vaccinekrigere, der ser det som deres vigtigste opgave at udskamme folk, som ikke vil vaccineres mod alle sygdomme i verden til alle tider. Du skal ligne en typisk ingeniørstuderende fra DTU: langt hår i hestehale, stor T-shirt og briller. Ifør dig derudover en Haglöfs-rygsæk fuld af kanyler, og tilbyd alle til festen et hurtigt skud i armen. Hvis du finder en, som takker nej til en vaccine – også selv om det er den imod skoldkopper – laver du en stor scene og råber: »ANTIVAXXER!!!«

Barbara Bertelsen

Her skal du have håret op i en hestehale og iføre dig bukser og en trøje, som både er feminin og signalerer professionalisme. Du kan eventuelt have et lamineret adgangskort hængende om halsen, hvis du vil være på den sikre side. Og så går du ellers bare rundt med din mobiltelefon og sender ubehagelige beskeder efterfulgt af smileys til de andre til festen. Det kunne være: »Simpelthen så skuffende, at du slår så hårdt til den tønde (halvtrist emoji)« eller »Tror ikke, du vinder udklædningskonkurrencen. Forfængelighed er en dødssynd. (blinkesmiley)« Hvis du vil gøre udklædningen ekstra troværdig, kan du alliere dig med to livvagter.

TV 2-chef

Den er virkelig nem: Det eneste, du behøver, er en blå skjorte og en Hugo Boss-parfume. Selv om du måske ikke føler dig speciel, og selv om andre til festen måske er klædt bedre ud, end du er, så er det vigtigt, at du bevarer selvtilliden: Du skal hvile i din egen autoritet. Det er dig, der er chefen. Det er dig, der er up all night to get lucky. Hver gang, du ser to personer stå sammen, går du over og spørger, om I skal have en trekant.

En scene fra Kandis-filmen

Dette er en udklædning, som kræver, at I går sammen flere personer. En af jer skal være den langhårde filminstruktør Jesper Dalgaard fra den kreative klasse (øreringe, høje støvler og kamera). De andre skal være jyske Kandis-fans, for eksempel Søren ’Strøm’ Christoffersen (Kansas-bukser og termojakke) eller brødrene Fup (sorte wife-beater-undertrøjer og morgenkåber). Når I kommer til festen, skal Jesper Dalgaard hundse med de jyske Kandis-fans og bede dem sætte sig på udvalgte steder, så han kan få nogle gode skud i kassen. I bliver festens højdepunkt!

Vores version

Velkommen til Vores version. Informations helt enestående, satiriske udlægning af tidens allermest presserende emner – på tryg afstand af saglighed og andre snærende bånd.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her