Seksualitet
Læsetid: 19 min.

Unge i Indre Mission står over for en udfordring: Tror vi på tidsånden, eller tror vi på Jesus?

Mens mange i Generation Z taler fordomsfrit om seksualitet og flydende kønsidentiteter, er ungdomslivet fyldt med udfordringer og svære beslutninger for unge med tilknytning til Indre Mission. For hvordan lever man livet efter Biblens ord i 2022?

Fællessang er en af de ting, som de unge i Indre Mission deler.

Emilie Lærke Henriksen

Moderne Tider
26. februar 2022

Det er stilletime, og roen har sænket sig over Nordsjællands Efterskole.

Værelse 10 på pigegangen er dog en undtagelse. Bag døren sidder 11 piger klemt sammen i køjesenge og taler om efterskolekærester.

Størstedelen af linoleumsgulvet er tildækket af tøj, men på en lille bar plet står en toastmaskine, som får duften af teenageparfume til at blande sig med smeltet ost.

Pigerne griner højlydt. Da snakken falder på sex før ægteskab, og hvorvidt de kunne finde på at være nøgne foran en kæreste, har alle en holdning.

»Ej, det er jo totalt at lege med ilden!« råber en af pigerne.

»Hvad med at gå i bad sammen? Ej, det ville nok også blive lidt fristende,« siger en anden.

»Men det er jo bare hud. Jeg har altså badet topløs foran hele Nordhavn?« lyder det fra en tredje.

Nordsjællands Efterskole er tilknyttet Indre Mission, og størstedelen af pigerne på værelset er opvokset i konservative kristne hjem. De fleste tilslutter sig derfor Indre Missions officielle holdning om, at sex er noget, der hører til inden for ægteskabets rammer – og mellem en mand og en kvinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er jo ikke så svært. Ånden i kristendommen er både radikalt queer, egalitær og socialistisk.

Ib Christensen

Mens jeg læste artiklen kom jeg i tvivl. Er det en artikel om religion eller en artikel om teenage piger og sex.

Men god afslutning. "_Bibelen blev jo skrevet for flere 1.000 år siden, og der er ligesom sket lidt i mellemtiden, ik?_"

Faktisk er det nye testamente fra over 1.000 år siden. Biblen er på en helt anden skala. Og vi ved i dag, at meget i biblen er at finde i meget ældre historie.
Bl.a. sumeriske lertavler. Hvor historierne ikke nævner noget om en gud.
Vi ved også, at der var en tid hvor vi samtidigt levede med andre menneske racer, som slet ikke nævnes i biblen.
Bare i min tid er der flere eksempler på, at vi har evnen eller fejlen, til at begå folkemord. Mon biblen blev skabt for at skjule hvad vores forfædre gjorde overfor de andre menneske racer.

Og den er flere gange blevet revideret. Især efter den ikke længere skulle være på latin.
Engang var det ikke bare mænd der stod over kvinder. Men dem der kunne latin der stod over andre.

Religion er ikke umoderne. Tvært imod. På trods af holdningen her i landet lader til at være man ikke skal have noget tilovers for fanatisk troenden, forventes netop det af os.
Lige fra løgne til at få os til at gå i krig, til "sandheden er en trussel", er noget vi skal tro på er for vores skyld.
I det lys forstår man hvorfor nogle gamle civilisationer havde magthavere der påstod de var guddommelige.
I dag er det bare ikke historier om djævlen de skræmmer med, men historier om hvad terrorister vil kunne gøre ved dig. (mens der arrangeres øvelser for dem der skulle stoppe dem, når overvågningen falder over noget), og virker det ikke så er det for børns bedste.
Børn der tilsyneladende fordamper og skiftes ud med nasserøve, dovne hunde og ukvalificerede danskere, du ikke vil være en af og skal være ligeglad med.
I religions sprog, de vantro.

Nu skal vi også lige huske på at det IKKE er der originale bibel vi har i dag og at det skyldes politik.

Jan Fritsbøger

findes der en "original" bibel, og hvem har skrevet den,
hvis ikke mennesker med egne ideer, fejl, og egen bias hvem så,
problemet med religioner er faktisk at de tager patent på absolutte "sandheder" som ikke alle har nogen validitet.
et efter min mening godt eksempel, i mange religioner er ægteskab en absolut betingelse for at sex er ok,
men det eneste kriterie som faktisk har validitet er om partnerne elsker hinanden, ægteskabet er faktisk aldeles ligegyldigt hvis det ikke udspringer af kærlighed.

Vorherre bevares for en sludder for en sladder.
Jøderne var så vidt jeg husker, dem, der modtog det glade budskab. De er så senere blevet forfulgt i øst og vest og nord og syd, uden at gud rigtig har gidet at gribe ind. Så vedkommende kan man tilsyneladende ikke stole på, og da slet ikke når det gælder.

Men skulle nogen her alligevel interessere sig en lille smule for jøder så kan S. Freud anbefales på det varmeste. Han har i den grad ramt hovedet på sømmet.

Religion er en krykke for de, som ikke formår, at skabe deres eget værdisæt og moralske kompas. For guds reelle eksisteren og navnligt guddommelige interageren har ingen set....Fis i en hornlygte....er jeg bare nødt til at sige. Unge mennesker lad være at spilde mere af jeres liv på religion...

Ninna Maria Slott Andersen

@ Morten Larsen
-Det er nok nærmere troen på din egen 'guddommelighed', der er en krykke af ignorance, og ikke mindst fis i en hornlygte.
Unge mennesker, lad være med, at spild jeres tid på for meget selvfedhed.

Morten Larsen

@ Ninna....
Jeg ser mig selv som et menneske ligesom alle andre mennesker, men jeg behøver ikke en eller anden bog, hvad biblen, koranen eller thoraruller, kun kan defineres som, bøger, skrevet af mennesker, så det er der ikke noget guddommeligt over dem, undtagen hvad i religiøse, vælger at putte ind i dem. Som vi andre så skal acceptere som et trumfkort, fordi det her er mine religion! ...og hvad så ? Jeg har læst en anen bog. Jeg foretrækker at kunne søge inspiration til mit moralske kompas, etik, værdier og livsyn, I alle de andre bøger der findes, ikke kun i en, og hvad jeg ellers støder på i livet.