19-årig tiltalt for trusler og våbenbesiddelse: »Jeg truer ikke nogen – det er ikke min kop te«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne i retssalen. I retssal 80 i Københavns Byret er en 19-årig mand tiltalt for trusler, våbenbesiddelse og besiddelse af euforiserende stoffer
Selv om den 19-årige var fuld og ikke husker så meget, afviser han at have truet dørmanden.

Selv om den 19-årige var fuld og ikke husker så meget, afviser han at have truet dørmanden.

Mia Mottelson

Moderne Tider
26. marts 2022

Foran retssal 80 sidder to kvinder og bladrer i et par store papirstakke. De skæver op på skift. Ingen af dem ved, hvordan tiltalte ser ud, og den ene, forsvarsadvokaten, vil gerne veksle et par ord med ham, inden retssagen begynder.

Et par minutter inden sagen går i gang, slentrer en ung mand ind i lokalet. Forsvareren springer op, fremstammer tiltaltes navn og får et nik til gengæld. De stikker hovederne sammen, og da de kort efter træder ind i retssalen, læner forsvareren sig ind mod tiltalte, S, og hvisker:

»Når vidnerne kommer, er det meget vigtigt, at du ikke afbryder – ligegyldigt hvad de siger.«

S griner lidt og nikker samtykkende.

Lidt for meget at drikke

19-årige S er tiltalt for seks forhold. Det første omhandler en episode den 4. december 2021 omkring klokken 01:55, hvor S angiveligt skulle have truet en dørmand med en totenschlæger og sagt, at han ville »pløkke« ham. Forhold to til fire handler om samme aften, hvor S foruden totenschlægeren er anklaget for at have været i besiddelse af en peberspray og 1,75 gram hash til eget brug.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her