Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Han hørte stemmer og var helt nede at vende, men endte med at give psykiatrien nyt håb

Bertel Rüdinger var begavet, omsorgsfuld og vendte sin psykiske lidelse til en styrke. Han hørte stemmer, men kæmpede sig fri af både medicin og førtidspension til stor inspiration for mange i psykiatrien
Bertel Rüdingers arbejde fik stor betydning for mange mennesker, og mange af dem hjalp han uden beregning.

Bertel Rüdingers arbejde fik stor betydning for mange mennesker, og mange af dem hjalp han uden beregning.

Privatfoto

Moderne Tider
12. marts 2022

Det var en trist besked, vælgerne i hovedstadsområdet fik, da de trådte ind i stemmeboksene for at sætte deres kryds til regions- og kommunalvalget. Udover listerne med navne på dem, man kunne stemme på, hang en lille seddel, hvorpå der stod:

»Bertel Rüdinger, der er opstillet som kandidat for SF, er afgået ved døden.«

Selv om de færreste kendte den 47-årige Bertel Rüdinger, fortjener flere at høre om ham. Fordi hans liv til tider var meget mørkt, men også fyldt med håb og helbredelse, som langtfra er alle psykisk syge forundt.

Bertel Rüdinger hørte stemmer og led blandt andet af depression. Da han havde det allerværst, var han så slukket og medicineret, at hans søster en overgang nærmest ønskede for ham, at hans liv måtte få en ende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Birger Bartholomæussen

Ha. Engang i Tyskland på vej ind i et supermarked, så jeg en mand med følgende tekst på sin T-shirt: "Jeg ved godt, at de stemmer jeg hører i mit hoved, ikke eksisterer. Men de giver mig en Fandens masse gode ideer." (citeret efter hukommelsen).