Klumme
Læsetid: 4 min.

Russerne kan ikke bare reduceres til sagesløse ofre for Vladimir Putin

Det er vigtigt at huske, at der findes et andet Rusland end Putins. Men vi bør ikke forlede os selv til at tro, at det er større, end det er
Man søger at forklare den brede russiske opbakning til Putin med Kremls propaganda. Men man kunne også spørge, hvorfor mange russere er så modtagelige over for den.

Man søger at forklare den brede russiske opbakning til Putin med Kremls propaganda. Men man kunne også spørge, hvorfor mange russere er så modtagelige over for den.

Vladimir Gerdo

Moderne Tider
12. marts 2022

Det var en sælsom oplysning, den russiske avis Novaja Gazeta forleden kunne viderebringe: »Omkring 100 demonstrerede på Vladivostoks centrale plads mod det, der ikke må nævnes.«

Men for det lille medies velorienterede, liberale læsere var budskabet klart nok: Der havde været protester mod den krig, som russiske journalister og borgere nu ikke kan kalde ved dens rette navn uden at risikere at få en langvarig fængselsstraf.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Houmøller

Er russerne uskyldige? Fratagelse for skyld? De kommer i hvert fald til at betale en uhyrlig regning de kommende år. Om de nogensinde kommer tilbage i det gode selskab bliver umuligt. Vi kan ikke og skal aldrig indgå aftaler med den russiske administration. Kontrakter er værdiløse. Vore aktiver bliver nu nationaliseret. God fornøjelse med at tilbage holde en flyflåde som aldrig kan bevæge sig uden for Rusland. Reservedele kan kun skaffes illegalt. Det er vist opskriften på et nationalt kollaps!