De russiske angreb bliver stadigt mere brutale. Vi har talt med fem fotografer, som skildrer krigen og dens ofre

Den seneste uge har Ukrainekrigen kostet hundredvis af civile livet og sendt flere hundredtusinder på flugt, og flere organisationer har anklaget Rusland for at bryde krigens love med omfattende og upræcise angreb. Vi har samlet en række billeder fra krigens anden uge og fortæller her historierne bag
Ifølge FN er 908 civile såret, men de reelle tal for både dræbte og sårede vurderes ifølge organisationen at være »betydeligt højere«.

Ifølge FN er 908 civile såret, men de reelle tal for både dræbte og sårede vurderes ifølge organisationen at være »betydeligt højere«.

Diego Herrera

Moderne Tider
12. marts 2022

I de første to uger af krigen i Ukraine er mindst 516 civile blevet dræbt.

Det oplyser FN’s menneskerettighedskontor (OHCHR) i en pressemeddelelse i krigens anden uge, hvor de russiske styrkers angreb flere steder i landet er blevet hårdere og mere brutale. Ifølge FN er 908 civile såret, men de reelle tal for både dræbte og sårede vurderes ifølge organisationen at være »betydeligt højere«. Samtidig er over 2,3 millioner ukrainere flygtet ud af landet.

Flere steder meldes der om angreb på civile, blandt andet i byen Irpin nordvest for hovedstaden Kyiv, hvor en kvinde og hendes to børn ifølge flere medier blev dræbt af granater, mens de var på vej ud af byen og væk fra krigen, og et børnehospital i den belejrede havneby Mariupol blev onsdag bombet. I begge tilfælde beskyldes russiske styrker for at stå bag.

Flere organisationer har anklaget Rusland for at overtræde krigens love ved at angribe civile, mens borgmesteren i Mariupol, Sergiy Orlov, i et interview med The Guardian siger, at den russiske præsident Vladimir Putin forsøger at erobre byen »uanset de menneskelige omkostninger«.

Vi har samlet en række billeder fra nogle af de hårdest ramte områder i Ukraine og fortæller gennem interview med fotograferne historien bag dem.

En kvinde og hendes to børn under tæpperne.

En kvinde og hendes to børn under tæpperne.

Fabio Bucciarelli

 

»Det var en kvinde og hendes to børn. Deres bagage stod stadig ved siden af dem«

Fotograf Fabio Bucciarelli. Fortalt til Otto Lerche Kristiansen

»De seneste dage har frivillige været i gang med en evakuering fra Irpin (by nordvest for Kyiv, red.). De følger civile ud af byen og hen til et område omkring fem kilometer derfra, hvor man kan tage en bus eller et tog væk. Men på vejen ud er de civile blevet angrebet.«

»Jeg tog dertil og parkerede bilen omkring 700 meter fra det sted, hvor jeg havde hørt, at granaterne havde ramt. Så steg jeg ud og gik langs med murene hen mod stedet.«

»Da jeg kom derhen, kunne jeg se nogle personer ligge på vejen dækket af tæpper. Det var en kvinde og hendes to børn. Deres bagage stod stadig ved siden af dem. Jeg har forsøgt at finde ud af mere om angrebet – for eksempel havde de været sammen med en af de frivillige, men han havde stadig puls og var blevet kørt væk, da jeg kom. Så på billedet ligger der tre personer under tæpperne, en til højre og to til venstre.«

»Det var helt sikkert ikke et uheld. Jeg har dækket konflikter i 12 år, og hvis man angriber i de områder, hvor civile flygter, så rammer man dem selvfølgelig.«

»De seneste dage er den russiske hær kommet tættere på Kyiv. Den har indtaget Bucha nordvest for byen og kæmpet mod de ukrainske styrker i Irpin i tre dage. I går talte jeg med nogle civile, som havde set russiske tanks i byen. Hvis Irpin falder, kan den russiske hær indtage Kyiv.«

Manden på billedet, Georgiy Keburia, står med hånden på vinduet og taler med sin kone Maya.

Manden på billedet, Georgiy Keburia, står med hånden på vinduet og taler med sin kone Maya.

Michael Kelly The Washington Post

 

»Så begyndte toget at køre, og han gik med, mens han holdt hånden på ruden«

Fotograf Salwan Georges. Fortalt til Otto Lerche Kristiansen

»Jeg tog ned til togstationen i Odessa lørdag aften. Der var stort set ingen mennesker i byen, men nede på stationen var der fyldt med mennesker, som var på vej væk.«

»Jeg gik ned på perronen. Derfra kan man tage toget mod Lviv og videre mod den polske grænse, og da toget nærmede sig, begyndte alle at løbe. Det var mest kvinder og børn, de løb for at komme med, og nogle faldt.«

»Jeg forsøgte at komme frem i den forreste del af menneskemængden, hvor jeg fik øje på Georgiy (manden på billedet, Georgiy Keburia, red.), som stod med hånden på vinduet og talte med sin kone Maya. Der var mørkt i det meste af toget, men kupeen med hans kone og deres børn var oplyst, og han havde tårer løbende ned ad kinderne. Så begyndte toget at køre, først meget langsomt, og han gik med, mens han holdt hånden på ruden.«

»Da toget var kørt, spurgte jeg ham, hvad der nu skulle ske, og han sagde, at han ville blive og kæmpe. Man ser den scene over hele Ukraine – mænd, der siger farvel til deres familier.«

»Det har været rimelig stille indtil nu i Odessa, men man forventer et angreb når som helst, så mange mennesker forlader byen, og hvis man går ned i centrum af byen, er det hele afspærret med sandsække og metalafspærringer. Byen venter.«

I kisten på billedet ligger Victor Dudar. Han var fra Lviv og var en relativt kendt journalist i byen. Han var også reserve i hæren, og han døde som soldat, ikke som journalist.

I kisten på billedet ligger Victor Dudar. Han var fra Lviv og var en relativt kendt journalist i byen. Han var også reserve i hæren, og han døde som soldat, ikke som journalist.

Brendan Hoffman

 

»Tanken om, at der kan komme en dag, hvor det er deres begravelse, folk er samlet til, må strejfe dem«

Fotograf Brendan Hoffman. Fortalt til Kristian Villesen

»Det var tidlig tirsdag eftermiddag i Lviv i det vestlige Ukraine. Min kone og jeg var ved at flytte fra et hotel til en lejlighed, som ligger tæt på kirkegården. Jeg er ukrainsk gift, og vi bor normalt i Kyiv, men er flygtet til Lviv, hvor min kones søster og mor også er endt. Det er svært at finde steder at overnatte i Lviv på grund af de mange flygtninge, og siden vi kom hertil for to uger siden, har vi boet seks forskellige steder. På vejen fra hotellet til lejligheden så jeg tilfældigvis, at en soldat var ved at blive begravet på kirkegården, og så holdt vi ind.«

»De var allerede ved at bære kisterne – det viste sig at være to soldater, som skulle begraves – ned til gravene. Jeg fulgte efter dem. Det er den største kirkegård i Lviv. Den har en særlig militærafdeling, hvor de fleste af de soldater fra Lviv, som er døde i de seneste otte års krig (i Donbass-regionen, red.), ligger. Her bar de kisterne ned. De to døde soldaters familier og venner var der. I alt var der knap 100 mennesker.«

»I kisten på billedet ligger Victor Dudar. Han var fra Lviv og var en relativt kendt journalist i byen. Han var også reserve i hæren, og han døde som soldat, ikke som journalist. Jeg talte kort med hans mor og nogle af hans kolleger. Han blev dræbt i kamp nær Mykolajiv i det sydlige Ukraine.«

»Militærbegravelser er specielle, for det er familien, som er tættest på, og som er mest i sorg, mens de soldater, som bærer kisten, er med i en mere ceremoniel rolle. Måske kender de ikke engang den soldat, som de bærer. Men tanken om, at der kan komme en dag, hvor det er deres begravelse, som folk er samlet til, må strejfe dem. Det må være hårdt. Jeg prøvede at fokusere på soldaterne og på, hvad der måtte gå gennem deres hoveder.«

»Soldaten forrest kigger direkte på mig. Fra en fotografs perspektiv er det altid interessant, om man vælger selv at være til stede i scenen frem for at være i en mere observerende rolle. Jeg kunne have valgt et andet billede, hvor han ikke kigger, men der var en intensitet i ham, som var fængende. Jeg synes, det er det stærkeste af de billeder, jeg tog ved begravelsen, fordi der opstår en forbindelse mellem soldaterne og den, som kigger på billedet.«

»Jeg blev, til begravelsen næsten var slut. Gravene var dybe, og de blev fyldt op manuelt, hvilket tager lang tid. Til sidst var der kun nogle af hans nære venner, familiemedlemmer og kolleger tilbage. Jeg tænkte, at de gerne ville have lidt tid for sig selv, og så gik jeg.«

Kvinden på billedet er lige kommet over floden med en hund under armen. Hun er på vej væk fra byen, som man kan se i baggrunden af billedet. Man kan se røg fra en eksplosion inde i Irpin.

Kvinden på billedet er lige kommet over floden med en hund under armen. Hun er på vej væk fra byen, som man kan se i baggrunden af billedet. Man kan se røg fra en eksplosion inde i Irpin.

Oleksandr Ratushniak

 

»Jeg har kørt over broen inden krigen, men nu er den ødelagt«

Fotograf Oleksandr Ratushnyak. Fortalt til Otto Lerche Kristiansen

»Jeg har boet Kyiv i ti år og arbejder som freelancefotograf. Da jeg så, at de russiske tropper var på vej mod Kyiv nordfra, besluttede jeg mig for at tage dertil. Det er ikke så let at komme frem ad de almindelige veje, fordi broerne er ødelagte, så jeg måtte køre en stor omvej, og jeg har ikke nogen bil, så jeg tog min scooter.«

»I byen var der næsten ingen på gaderne, men uden for byen ligger en bro, som folk skulle forbi for at komme væk. Der var nogle hundrede ved broen.«

»Kvinden på billedet er lige kommet over floden med en hund under armen. Hun er på vej væk fra byen, som man kan se i baggrunden af billedet. Man kan se røg fra en eksplosion inde i Irpin.«

»Jeg har kørt over broen inden krigen, men nu er den ødelagt – formentlig af den ukrainske hær (for at forsinke russernes fremrykning, red.), men jeg ved det ikke. Da billedet blev taget, var der endnu ikke oprettet en humanitær korridor, så der var flere angreb. Men man skal den vej for at komme ud.«

Billedet er taget lørdag formiddag, lige ved den bombede bro, som fører over floden fra Irpin til Kyiv.

Billedet er taget lørdag formiddag, lige ved den bombede bro, som fører over floden fra Irpin til Kyiv.

Johanna Maria Fritz/Der Spiegel

»Nogle havde rigtige bårer, men dem var der ikke nok af«

Fotograf Johanna Fritz. Fortalt til Kristian Villesen

»Billedet er taget lørdag formiddag, lige ved den bombede bro, som fører over floden fra Irpin til Kyiv. Vi havde været der dagen før, hvor der ikke var lige så mange mennesker, så vi var chokerede, da vi ankom og så i hundredvis stå under broen og vente på at komme over. Fordi broen var bombet, skulle de over en lille bro, som lå under den, for at krydse floden.«

»Inde fra byen Irpin, som ligger en kilometer derfra, kunne man høre skud og gadekampe. Krigen var supertæt på, og folk løb for deres liv med dyr, børn og gamle mennesker for at komme over broen. På den anden side holdt der busser, som en kirke havde sat ind. De kørte folk ind til Kyiv.«

»Jeg ved ikke, hvor manden på billedet kom fra, eller hvor han skulle hen. Der var mange gamle mennesker, som blev båret på den måde, og alle hjalp til. Jeg bar også selv folk over. Nogle havde rigtige bårer, men dem var der ikke nok af, og jeg bemærkede manden i lagenet. Han så meget gammel ud, og han så ud til at være fuldstændig i chok.«

»Ukrainerne har lidt meget. Anden Verdenskrig, Sovjetunionen og Tjernobyl, så krigen i 2014 og nu det her. Jeg tror, han har haft nogle dårlige oplevelser i sit liv, men jeg ved det ikke. Men han virkede skræmt og forvirret. Jeg bemærkede den måde, han holdt sin stok på. Det ser ud, som om han står op eller sidder ned, selv om han ligger.«

»Soldaterne var søde ved ham. De talte pænt til ham og sagde: ’Nu kommer der et lille bump’ og så videre, selv om situationen var presset. De havde travlt, og jeg ville ikke stoppe dem for at stille dumme spørgsmål. Kort efter var de videre.«

Ny krig i Europa

Længe har man sagt, at Ruslands præsident Putin ikke har noget at vinde ved et gå i krig i Ukraine. Alligevel er krigen blevet en realitet. Ruslands invasion har en betydning, der ikke bare rækker ind i Ukraine, men også i NATO, EU og andre af russernes nabolande. Hvad gør Putin, Vesten og de tidligere sovjetrepublikker, Ukraine og Kina? I denne serie giver vi overblikket over den komplekse konflikt.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vesten bliver nødt til at speede op og gøre mere, der må kunne skaffes flere professionelle "frivillige", kunne leveres et mere effektiv og fyldestgørende missilforsvar, og luftværn, ellers kvæles og udsultes ukraine ligeså langsomt alt i mens alt deres infrastruktur, virksomheder, byer osv. bliver skudt i grus, generationer vil lide under det og det vil blive et lident fattigt land hvis Putin vinder.

Samtidigt hvis Putin sætter sig på større byer og landområder, f.eks. Østukraine, så vil de være tabte for årevis, måske altid, ligesom Donbas områderne, derfor må det ikke ske.

Hvis Putin vinder hele Ukraine, så stopper han ikke der, han skal ikke have lov til at opbygge endnu mere styrke og magt, for så er det kun et spørgsmål om tid og år før han udfordre vesten direkte.

Vesten skal stoppe med at være bange for ham og hvad han kan finde på, det er det han lever højt på og giver ham en masse frihjul, ja faktisk diktere han hvad vesten må og hvad vesten ikke må med han trusler, men personligt tror jeg slet ikke på at han vil bruge a-våben, for så vil han selv og hans land blive udslettet og det ved han udmærket godt selv, så klog er jeg sikker på han er, så lad være med at hoppe på den!

Jesper Frimann Ljungberg, Peter Beck-Lauritzen, Kim Folke Knudsen, Poul Anders Thomsen og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Putin skal væltes af den russiske befolkning; og det bliver han. Når det går op for dem de er blevet fyldt med løgn igennem alt for mange år. Mon ikke den totale bankerot indfinder sig i bedste fald i denne måned. Rusland er i hvert fald færdig inden udgangen af 2022, og det hele skyldes kun 1 mand.

Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Holger Nielsen

Peter Hansen jeg er enig med dig. Vinder Putin så forsætter han, for i en anden af dagens artikler, er der en politilog, der siger at Europa er i fare, og jeg er nervøs for, at han har ret. De første skjulte advarsler kom omkring 2008. Det jeg er usikker på er, hvor han forsætter, er det mod syd, eller kigger han efter Finland? Eller Baltikum? Der er et spørgsmål, som jeg har tænkt på, nemlig om når Rusland kommer tættere på Polen, de er jo tæt på Lviv nu, ved et uheld kommer til, at rammer et sted i Polen, så får Putin også NATO på halsen. Jeg har forstået det sådan, at han så har problemer med, at have tropper nok, når han kalder Hviderusland til hjælp? Men prøv først, at "slagte" ham økonomisk, og ikke slække sanktioner i de næste 10 år eller mere. Tværtimod skærp de sanktioner, jeg ved godt at det går ud over uskyldige russere, men da de er uoplyst, så tror de jo på alt, hvad Moskva siger, og de har ikke medlidenhed med ukrainerne, så hvorfor omvendt? Selv en professor han burde vide bedre.

Peter Beck-Lauritzen, Kim Folke Knudsen, Poul Anders Thomsen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

En rubel er 17 øre værd, i dag.

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Holger Nielsen, Kim Folke Knudsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

@Søren Kristensen - så mere end 5 flade øre!

Holger Nielsen, Kim Folke Knudsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Putin-regimet skal bringes til fald, og det kan kun gå for langsomt.

Om det sker som konsekvens af folkelige protester eller en paladsrevolution - eller en kombination - er for så vidt underordnet; Bare det sker.

Derfor bør Vesten skrue de økonomiske tommelskruer helt i bund, også selvom det er ubekvemt for os selv.

For hver dag krigen fortsætter, vokser de menneskelige og økonomiske omkostninger, og tanken om at Putin kan holde sin krigsmaskine kørende i månedsvis er ulidelig.

Desværre er der meget, der tyder på at Putin har sikret sig i hoved og røv mod en paladsrevolution og mht de russiske masser...tjae, hovedparten er uoplyste demokratiske analfabeter, som - i mangel af bedre - har ladet sig spinde helt og aldeles ind i regimets narrativ.

På den baggrund ser det dystert ud. Men man kan håbe på et mirakel.

Peter Beck-Lauritzen, Kim Folke Knudsen, Poul Anders Thomsen, Peter Hansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

@Kim Houmøller

Problemet e at den russiske befolkning ikke aner omfanget af det der sker, det er fodret med en ande virkelig, og når det så går op for dem hvad der sker, så er det sandsynligvis for sent.

Samtidigt vil Putin have omstruktureret Ukraine og fjernet hans modstandere, front folkene, borgmestre, meningsdannere, bloggere osv.

Peter Fløe Jensen

Vi skal selvfølgelig undgå krig med Rusland. Men kunne man ikke afnazificere Ruslands regime med en eller anden form for “militær special operation” og dermed undgå at komme i krig......? Det er jo ikke krig ifølge Putin.

Klaus Ankerstjerne Eriksen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Når man ser billederne her, er det betryggende, at Rusland er til stede med sin fredsbevarende styrke, så de ukrainske nazister og fascister ikke slår flere civile ihjel end de allerede har gjort - ansporet og støttet af NATO.

Poul Anders Thomsen

Det eneste ukrainerne har gjort forkert er at ønske demokrati. De ønsker at leve et liv i frihed og fred, præcis som os. De forfølger de samme værdier som vi har og det er de i deres gode ret til. Putin har en helt anden dagsorden, som i bund og grund er uforenelig med Den frie Verden. Hvis han vinder i Ukraine, bliver Den frie Verden mindre, men hvis han taber bliver Den frie Verden større. Det er på tide at vi erkender, at den konflikt har vi hverken vilje eller råd til at tabe. Vi må hjælpe Ukraine mere end vi gør nu. Lad os sende fly og antiluftsystemer til Ukraine i en grad, så Putin ikke kan vinde. Hvis vi mener noget med vore værdier, hvis vi virkelig vil frihed og lighed, så skylder vi os selv at lægge tungen på vægtskålen og sikre at magtbalancen i Ukraine tipper til en afgørende sejer til fordel for demokratiet. Vi har ressourcerne, vi har know-how'et, så lad os være den afgørende kraft, som styrer verden i retning af friheden.
Så kan man frygte Putins A-våben, jo det har vi jo gjort i en menneske alder. Hvis Hitler havde haft A-våben, skulle vi så have levet i angst under Nazistisk vælde den dag idag? Skulle vi have været slaver? Hvis vi ikke hjælper Ukrainerne til sejr, så er det det vi dømmer dem til, Putins slaver. Præcis som alle andre i den russiske slavestat. Er det et retfærdigt liv? Og hvem bliver ofrene for Putins næste "Specille militære operation"? Os? Hvis du tænker nej, han ville aldrig gå i krig mod NATO. Vi er for stærke og det ville være et sikkert nederlag og han ville aldrig turde bruge A-våben mod os. Det ville jo være MAD, mutual assurede destruction, så skal du heller ikke være bange for at han ville bruge dem, hvis vi sendte fly og andre offensive midler til Ukraine. Hvis du tænker jo, det kunne han godt finde på, så må man jo også frygte hvad han gør efter Ukraine og så er der desto større grund til at hjælpe ukrainerne nu. 44 mio mennesker i trældom, det er det vi læner os op ad, minus selvfølgelig de millioner, som når at flygte til Vesten, plus en ny kold eller varm krig, hvis ikke vi får stoppet Putin og han kumpaner inden det tager helt overhånd. Får vi derimod stoppet Putin og sendte russerne hjem med halen mellem benene, så er der en rimelig chance for at hans dage er talte og det kan blive starten på et nyt europæisk forår. Hvordan vil oppositionen i Belarus fx ikke se på Lukasjenko, hvis den Røde Hær får klø i Ukraine. Vi har meget mere at vinde ved at sikre Ukrainerne sejr, end ved at gemme os og lade dem falde!

Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar
Claus Voltelen

Michael Andresen. Din galgenhumoristiske/ironiske kommentar kan være helt fin fra dem, der er midt i krigen. Som lænestols-kommentar forekommer den mig at være lidt i overkanten.

Klaus Ankerstjerne Eriksen og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Claus Voltelen Så det er altså bare galgenhumor og ironi, når venstrefløjen siger nøjagtig det samme - ofte også her på Information's kommentarspor.

Claus Voltelen

Michael Andresen. Du mener det, som det er skrevet, kan jeg forstå. Jeg troede virkelig, at du prøvede at være morsom. Beklager, at jeg har misforstået din hensigt.

Klaus Ankerstjerne Eriksen og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Konfiskation skal der til overfor Putin og oligarker. Sanktioner er et "fedt-spil" for vestens befolkning.
Hvem får det sanktionerede tilbage når krigen er ovre: Putin og oligarkerne. Hvem betaler for opbygningen af Ukraine, når russerne er sendt hjem? Det må være oplagt at konfiskere Pitin og oligarkernes midler og kompensere Ukraine og de udenlandske virksomheder, der er blevet nationaliserede i Rusland.å

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Kim Houmøller og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Den 3. Verdenskrig er under opsejling

Det er ikke os som udløser den 3. Verdenskrig. Det er ikke os som ønsker en altødelæggende krig med konsekvenser for hele Jordkloden. Den frie Verden de demokratiske stater de frie folk vil altid være varsomme med at anvende militær magt og med at sætte de våben ind, som i sidste instans kan blive nødvendige for ikke at vi skal miste alt det, som er opbygget over 100 år af vores forfædre af vores generationer bagud i historien.

Demokratierne og den frie Verden skal være årvågne ruste op lægge planer for dagen der kommer, støtte Ukraine så meget det er muligt uden at udløse en 3. Verdenskrig nu.

For det er det spil Diktator Vladimir Putin og hans Forbrydersyndikat satser på. Kaos i Vesten, Splid i USA med hans landsforrædere Steve Bannon i spidsen og med Donald Trump som kandidat til at være russisk hofnar for Diktator Vladimir Putin. Alle planer skal lægges nu også de strategiske planer for hvorledes en russisk invasion nedkæmpes hvorledes den strategiske luftoffensiv mod selve Rusland tilrettelægges i flere trin. Der skal oprustes med minimum 5% af BNP nu stigende til op imod 10% af BNP.

Med hensyn til planlægningen af scenarier for en luftoffensiv mod Rusland. Husk at Hviderusland viste regimet trods, at hviderusserne hejste deres smukke hvid røde og hvide flag. De havde kræfterne til at byde terroren trods fra AleksandrLukasjenko og hans bagmand diktatoren i Kreml og Forbrydersyndikatet. Derfor Hviderusland skal ikke betragtes som en fjende af Vesten. Der skal tages vidtgående hensyn i en krigssituation for at undgå civile hviderussiske tab, hvis den uundgåelige vej mod krigen kommer.

De samme hensyn til krigsførelse kan vi ikke vise i selve Rusland, da dette ondskabens imperium styret af Diktatoren Vladimir Putin er roden til al utryghed angst og ødelæggelse af den frie tanke af friheden og af demokratiet og dets institutioner.

Uden et regimeskifte i Rusland uden en total forandring af Den Røde Hær bliver der ALDRIG fred og frihed i Europa ALDRIG.

Den konventionelle russiske hær forekommer svag, men lad jer ikke narre. Den er betydelig stærkere og opbygget efter Adolf Hitlers lynkrigstaktik Blitzkrieg med anvendelse af hele klaveriaturet af våben.

Russerne overvejer i følge Radoslav Sikorski tidligere polsk udenrigsminister en målrettet afskrækningsstrategi hvori indgå brugen af kernevåben og giftgas. En strategi der i forskellige trin skal tvinge NATO til at gå i opløsning EU til at gå i opløsning og nationalstaterne til at bøje sig for det russiske diktat underkast jer vores interessesfære.

Giftgas til at pløje det ukrainske folks modstandsevne ned i et blodbad af terror.

Kernevåben. En anvendelse af et eller flere kernevåben til at frembringe en eksplosion i enten Ukraine eller i et forholdsvist øde område med det formål at gøre Vesten og Den frie Verden skrækslagne. Når ildglimtet fra kernevåben eksplosionen har vist sig, så dukker der en præcis liste af krav til NATO op fra Den Røde hær i det håb, at et rystet og skrækslagent befolkningsgrundlag får demokratierne til at vakle og så skrive under. Dernæst dette svaghedstegnet har vist sig og bagefter så maler Den røde Hær hele vores civilisation ned med kampvogne og en massiv invasion.

Den frie Verden og Vesten har sovet tornerosesøvn i soveværelser lune med russisk gas. Kig på analyserne af NATO landenes aktuelle styrke. Det er meget bekymrende læsning. GB er svagt, Sverige har store problemer med forsvarets reelle styrke ( ikke NATO medlem ) og Tyskland ligner en militær farce af en ubrugelig legetøjshær. Det har Rusland set for mange år siden og tilrettelagt attentatet på Europa, generobringen af hele Europa.

Så Rusland og Diktatoren kan matche den kommende konkurrent Kina og spille med overfor et USA, der isolerer sig på den anden side af Atlanterhavet.

Hvad der bliver sagt fra Ungarn, Polen, Litauen, Letland, Estland, de har set skriften på væggen i årevis medens vi andre var forbrugsdøve og lullet i søvn om den evige velstand og fred i Europa.

Den fred sluttede som et meget stort bedrag Torsdag den 24 Februar 2022. Porcelænet er smidt på gulvet af diktatoren og ligger i tusinde stykker.

Min opfordring her til at støtte at vi beder om at måtte flage med det ukrainske flag, så længe Ukraine ikke igen er et frit land med grænserne fra 1994 fuldt anerkendt.

Forlæng muligheden for at hejse det ukrainske flag her i Danmark overalt i respekt for den nation der er ligeså heltemodig og tapper en nation som Polen og det polske folk var det i September 1939 efter det brutale og grusomme tyske overfald.

Leve Ukraine Leve Friheden Leve det tapre ukrainske folk.

VH
KFK

Kim Folke Knudsen

Det manglende tyske lederskab fra en nation der er hoppet glade og fro i Ruslands fælde - bang færdig afhængig af Rusland.

Dette klip jeg er helt enig og støtter USA 45. Præsident Donald Trump

https://www.youtube.com/watch?v=Vpwkdmwui3k

Men det samlede billede af Donald Trump er desværre meget mudret og hans valgkamp var støttet af KGB og Rusland, som ønskede at Demokraterne tabte valgene i År 2016 og År 2020.

VH
KFK

Klaus Ankerstjerne Eriksen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar