Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Selv om han blev truet på livet af indsatte, troede han på det bedste i dem

Erik Tranekær Jensen fik som fængselsbetjent og forhørsleder jævnligt kastet mælkekartoner fyldt med morgenurin efter sig, hvis han ikke ligefrem blev truet på livet af de indsatte. Alligevel arbejdede han altid for at give dem en meningsfuld afsoning
Moderne Tider
26. marts 2022
Erik Tranekær Jensen i Harzen på vej til en af familiens ferier i Østrig.

Erik Tranekær Jensen i Harzen på vej til en af familiens ferier i Østrig.

Privatfoto

Som forhørsleder var Erik Tranekær Jensen kontant.

Når en af de indsatte i Horsens Statsfængsel og siden Enner Mark Fængsel havde forsøgt at smugle hash ind, smadret en celle eller været oppe at slås, var det Erik Tranekær Jensens opgave at afhøre dem og give den rette straf. 

Han kunne aldrig finde på at råbe ad de indsatte. Han afhørte dem omhyggeligt i en kontrolleret, men hård tone. Og han havde fuldstændig styr på enhver paragraf, så de indsatte aldrig vidste mere end han. 

Han fratog dem ofte deres fritidsaktivitet eller sendte dem til et fængsel længere væk fra deres familie. De skulle straffes, så de lærte af deres fejl, mente han, men de skulle heller ikke straffes for noget, de ikke havde gjort.

Når han var færdig med et forhør, vendte han sig altid og gik ud ad døren med ryggen til den indsatte for at vise, at han ikke var bange, og at han stadig stolede på dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her