Ugens historie
Læsetid: 4 min.

USA laver biologiske våben, påstår russerne, ligesom i 1980’erne. Dengang hed våbnet aids

En udbredt russisk konspirationsteori lyder for tiden, at ukrainerne laver biologiske våben med USA. Det minder lidt om dengang, Sovjetunionen påstod, at aids var skabt af den amerikanske hær i et hemmeligt våbenprogram
 

 

Tilbage i 1980’erne kunne man læse i en af KGB’s foretrukne udgivelser, den sovjetiske avis Literaturnaya gazetal, at hiv-virusset var en laboratorieskabt kombination af to forskellige virustyper, som amerikanerne havde eksperimenteret med.

 

 

Tilbage i 1980’erne kunne man læse i en af KGB’s foretrukne udgivelser, den sovjetiske avis Literaturnaya gazetal, at hiv-virusset var en laboratorieskabt kombination af to forskellige virustyper, som amerikanerne havde eksperimenteret med.

Jesse Jacob

Moderne Tider
26. marts 2022

Der findes de hyggelige konspirationsteorier, som at Jorden er flad, og dronning Elizabeth er et reptil, og så findes der de uhyggelige – som den teori, russiske topfolk og kinesiske medier for tiden flager løs med. Den lyder, at ukrainerne med hjælp fra USA har arbejdet på hemmelige biologiske våben og for eksempel har pønset på at angribe Rusland med flokke af trækfugle og flagermus bærende farlige baktusser.

For selv om det lyder gak, er det ikke mere gak, end at Rusland tog påstandene med til et hastemøde i FN’s Sikkerhedsråd for nylig.

Amerikanerne affejede dem, men der er stadig en dødsens alvorlig undertone i det hele, for i denne uge har præsident Joe Biden direkte advaret om, at Rusland overvejer et kemisk angreb i Ukraine. Konspirationsteorien om de såkaldte biolabs og ukrainske masseødelæggelsesvåben kan russerne vifte med for at så tvivl om, hvem der bærer skylden for et eventuelt angreb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og så er der historien om at Covid19 blev skabt i et laboratorie i Wuhan.....

Ture Nilsson, Gitte Loeyche, Alvin Jensen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

De arbejdede med naturlig corona-virus i Wuhan, som de lavede forsøg med for at gøre den mere smittefarlig. Angiveligt i forskningsøjemed - såkaldte gain studier - jeg har aldrig fattet hvorfor, selv om jeg har læst forklaringer. De hævder også,at den aldrig slap ud fra laboratoriet. Det tvivler jeg på.
Rusland forskede i sovjet-tiden i bakteriologisk krigsførelse. Blandt i andet miltbrand-bakterier. Så vidt jeg husker var der et udslip - som afslørede det - jeg husker ikke skaderne ved udslippet, men det kan man sikkert finde omtalt på nettet.
Der har været flerte andre rapporter om blandt andet kopper, pest om andet. Hvis man leder lidt på nettet, kan man sikkert finde mere om det.
Ved afslutningen af Anden Verdenskrig overtog russerne så vidt jeg husker japanernes forsøgsanlæg i Manchuriet. Japanerne havde uden det store held forsøgt at sprede pest-bakterier i Kina.

Willy Johannsen

Og så er der den løgn om kemiske våben usa kom med. Det ser ud til at usa lære rusland hvordan man bortforklare alt og lyver være end en hest kan rende.

John Andersen, Ture Nilsson, Jan Troelsen, Ervin Lazar og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Her er lidt om russernes Novichok, som russernes jo allerede har brugt i meget små mængder til giftmord.
Den findes i mange varianter:
https://ing.dk/artikel/portraet-fem-grunde-at-novichok-klodens-vaerste-n...

John Andersen

Willy Johansen, Du tager fejl når du skriver, -
”Ved afslutningen af Anden Verdenskrig overtog russerne så vidt jeg husker japanernes forsøgsanlæg i Manchuriet”. Det er muligvis ønsketænkning fra din side.

Det var faktisk Amerika som lavede en stuehandel med Japan om at få al deres data om de grusomme eksperimenter til aflivning af fanger, mod til gengæld ikke at retsforfølge Japanerne.
Læs ”Japan Confronting Gruesome War Atrocity”.

Willy Johannsen

Der var ingen amerikanere i Manchuriet! Kun Russere!

John Andersen

Willy Johansen, Du bliver ved med at vrøvle. Der blev ikke sagt noget om at der var amerikaner i Manchuriet. Og så vrøvler du videre med, at der kun var russer. Vær venlig at læse artiklen igen. Der var ganske vist også russer, men langt de fleste som blev tortureret var kineser.

Willy Johannsen

Ok, jeg gider ikke, men tager det for en sidste gang. Emnet er uinteressant sammenlignet med det overordnede emne, som er Ruslands brutale krig mod Ukraine. Og alt hvad russerne finder på af umenneskelighed i den krig. Åbenbart en særlig russisk specialitet. De overgår I hvert fald det meste, man ellers ser i krig med hensyn til angreb på civilbefolkningen. Måske bortset fra Syrien og Tetjenien.

Japanerne etablerede i begyndelsen af tredverne et center for umenneskelig krigsførelse, kemisk, bakteriologisk osv et sted i det af Japan besatte Manchuriet omkring 100 km syd for byen Harbin. Jeg har før nævnt deres forsøg med pest-bakterier. Stedet er siden gået over i historien med det engelske navn ”Unit 731”. I dag er der et museum i en af de største af de bevarede bygninger.

I slutningen af Anden Verdens krig efter Nazi-Tysklands nederlag, begynder Sovjetunionen, som indtil da havde holdt fredelige relationer med Japan, et angreb på de japanske styrker i Manchuriet.
De amerikanske atombomber over Japan gjorde ganske vist det russiske angreb unødvendigt for at opnå en sejr over Japan. Men et angreb ville selvfølgelig give en masse interessant og vigtig krigsbytte til russerne.

Unit 731 blev overtaget af russerne, og hvad de fandt og siden tog med sig hjem ved ingen af os, bortset fra russerne. En del af det japanske mandskab blev taget til fange af russerne. En del var allerede blevet evakueret til Japan, hvor amerikanerne opsporede dem og forhørte dem, hvad der siden blev offentlig gjort i nogle meget omfattende rapporter, som danner grundlag for det meste, hvad vi i dag ved om Unit 731, hvad der vakte afsky verden over.

Amerikanerne begyndte ikke bagefter at forske i brugen af pestbakterier. Hvad russerne brugte det, de fandt i det omfattende center 100 km syd for Harbin, ved kun de selv.
Vi ved bare fra hvad de fandt i Tyskland, i Peenemünde, hos Manfred von Ardenne, i Jonastal , hvor de arbejdede med nuklearvåben, og alle de andre steder, der kom til at ligge bag Jerntæppet, at det gav deres arbejde med nye våben et enormt boost. Hvad de fortsat holder hemmeligt.
Blandt andet fandt de enorme lagre af giftgassen Sarin, en forløber til Novichok, nævnt som et eksempel.