Fodboldkrise
Læsetid: 7 min.

AGF kæmper ikke kun på fodboldbanen. Hele kulturen omkring klubben er i forfald

Så er den gal igen hos de hvidklædte fra Fredensvang. En katastrofal start på nedrykningsspillet har sendt AGF mod bunden af tabellen. Årsagen synes at være en mislykket omstilling af spillestilen og uenigheder i den sportslige ledelse
OB forværrede søndag AGF’s krise, da fynboerne hentede 2-1 med hjem efter en scoring på straffe i overtiden. Dermed er AGF uden sejr i ni superligakampe i streg.

OB forværrede søndag AGF’s krise, da fynboerne hentede 2-1 med hjem efter en scoring på straffe i overtiden. Dermed er AGF uden sejr i ni superligakampe i streg.

Bo Amstrup

Moderne Tider
30. april 2022

Fodboldklubben AGF har udsat sine tilhængere for lidt af hvert i indeværende årtusind. Derfor er det næppe underligt, at man altid synes at kunne fornemme en latent angst for den ultimative nedsmeltning lige under den bravade, der præger tilhængerne af det aarhusianske fodboldflagskib, når det går godt for deres hjerteklub.

Og efter den seneste tids miserable resultater er frygtens hajfinne igen brudt gennem vandoverfladen i det østjyske.

»Vi rykker kraftedeme ned, gør vi ik?« skrev en GF-fan på Twitter efter forrige uges nederlag til bundholdet fra Sønderjyske. Og selv om det næppe kommer så vidt – AGF har trods alt stadig seks point ned til nedrykningsstregen – så illustrerer udbruddet meget fint den mistrøstighed, der præger tilhængerskaren for tiden. En mistrøstighed, der skyldes den nærmest udsigtsløse krise, AGF befinder sig i, og som i øvrigt må være ekstra svær at bære, når man tænker på, at dette skulle have været året, hvor gymnasterne fra Fredensvang byggede oven på to udmærkede sæsoner og for alvor tog skridtet op blandt de allerbedste i den hjemlige liga.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her