Stalking
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Skal jeg advare om fortiden?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
30. april 2022

Kære brevkasse

For fire år siden var jeg i et forhold med en dejlig mand. Lige indtil jeg gik fra ham. Han udsatte mig for stalking og skiftede fuldstændig karakter. I løbet af en nat kunne han sagtens forsøge at kontakte mig 20 gange gennem opkald, messengerbeskeder og sms’er i en blanding af tilsvininger og kærlighedserklæringer. Efter et halvt år var jeg et nervevrag og bange for, hvad han kunne finde på, og om han holdt øje med mig. Jeg kontaktede til sidst politiet, som tog en snak med ham. Først efter et år ebbede det ud. Jeg har stadig ar på sjælen og har svært ved at stole på mænd og stole på min egen dømmekraft. Nu har han fået en ny kæreste, kan jeg se på Facebook – en sød og smilende pædagog. Stalkere har det jo med at gentage deres adfærd. Skal jeg advare hende mod hans mørkeside? Og hvordan?

– Spørgeren

Svar I:

Det er vildt nok, at vi har været digitale i snart tyve år, men ikke har fundet ud af at lovgive ordentligt mod onlinechikane. Det lyder helt forfærdeligt, hvad du har været igennem – og velkendt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sine Jacobsen

Kære Spørger. Det nytter ikke at tale med ham om hvorfor han gjorde det. Han vil mene, at det er fordi du stadig er interesseret i ham, hvis du kontakter ham. Og så risikerer du, at det hele starter forfra. Det vil være en søstersolidarisk (for at bruge et ord fra mine unge dage) gerning, at give den nye kæreste besked. Jo før jo bedre.