Skilsmisse
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Kan jeg bede mine forældre om at gå i terapi?

Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar
Intet problem er for lille – intet for stort. Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
9. april 2022

For 15 år siden blev mine forældre skilt. Det var en hård skilsmisse, hvor den ene havde fundet en anden, og der er stadig meget bitterhed imellem dem. Ved store mærkedage skal mine søskende og jeg vælge, hvem vi vil have med, for stridsøksen er ikke begravet. Det sker, at de begge indvilger i at dukke op, blandt andet da min yngste bror blev student. Men det er aldrig rigtig hyggeligt, når vi er sammen. Min mor har travlt med at overbevise os om, at det er rart og godt. Og min far gør intet for at gøre det bedre.

Jeg ville virkelig ønske, at de kunne få det til at fungere. Derfor har jeg tænkt på at spørge, om de vil tage i terapi sammen. Ikke i parterapi, men forældreterapi. Inden for et par år skal de være bedsteforældre, og jeg orker ikke, at det skal fortsætte med akavethed og dilemmaer om, hvem der skal inviteres til babys fødselsdag og navngivning. Men kan jeg tillade mig at bede dem om det?

– Storesøsteren

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her