Et liv er forbi
Læsetid: 4 min.

Ole Briand Petersen levede et tungt liv med hiv, men det stoppede ham ikke

Det var ikke altid tydeligt for Ole Briand Petersens venner og familie, at han levede et liv med medicin. For selv om hans krop var påvirket, fortsatte han med at rejse langt, spise godt og lære nye sprog
Det var ikke altid tydeligt for Ole Briand Petersens venner og familie, at han levede et liv med medicin. For selv om hans krop var påvirket, fortsatte han med at rejse langt, spise godt og lære nye sprog

Hans Skaarup

Moderne Tider
23. april 2022

Sidste år tog Ole Briand Petersen med et par venner på en sommerhustur til Fyn. Der cyklede han tværs over de fynske landeveje og bankede på døren på den gård, hvor han var vokset op, og beboerne lukkede ham ind og viste ham rundt. Turen var en form for afskedstur, fordi han fornemmede, at hans krop var ved at sige fra.

Ole Briand Petersen var hiv-positiv. Og selv om den gennemsnitlige levealder for hiv-positive er cirka 64 år, skulle Ole Briand Petersen leve, til han blev 77. Han måtte tage enorme mængder af medicin, og der var mange akutte indlæggelser. Medicinen var hård ved kroppen, og han var konstant træt. Men det afholdt ikke Ole Briand Petersen fra at leve det liv, han ønskede. Han gik til koncerter, han inviterede venner på middag, han rejste langt, han cyklede langt.

Et fyldt skema

Ole Briand Petersen blev født i 1944 og voksede op i Stenstrup lidt uden for Svendborg.

Da han var 13, fik hans far et job med at sælge landbrugsmaskiner på Bornholm, og familien flyttede derfor til øen. Men storbyen trak i ham, og efter gymnasiet flyttede han til København for at studere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her