Nyhedsbrev
Læsetid: 9 min.

Her er tre faktorer, som kan gøre den aktuelle konflikt farligere end Den Kolde Krig

Her er dagens nyhedsbrev om krigen i Ukraine – og hvad den betyder for verdensordenen
Det siges ofte, at vi i Vesten befinder os i en ny kold krig med Rusland, men spørgsmålet er, om den parallel er synderligt retvisende.

Det siges ofte, at vi i Vesten befinder os i en ny kold krig med Rusland, men spørgsmålet er, om den parallel er synderligt retvisende.

John Macdougall

Moderne Tider
12. april 2022

Vi har hørt igen og igen, at Vesten befinder sig i en ny kold krig med Rusland. Det lyder bekymrende, men hvad nu, hvis den udlægning er forkert – ikke fordi virkeligheden er bedre, men fordi parallellen til Den Kolde Krig faktisk undervurderer risikoen i den aktuelle situation?

Dette muntre spørgsmål ser vi på i dag, hvor vi også runder de planer, der engang blev lagt for at bringe Danmark igennem en tredje verdenskrig, og ser på, hvordan det egentlig går for Putins europæiske venner (spoiler alert: noget bedre end ventet).

Men først:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Siersbæk

En fodnote til "taktiske" atomvåben: de har større sprængkraft end bomberne over Hiroshima og Nagsaki!

Espen Bøgh, Holger Nielsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Vi mennesker kalder os selv for intelligente, men vi er jo dumme som et bræt.
Klimaet og befolkningsvækst er de to største problemer i verden, men én person laver en krig som kan sætte os år tilbage i klima kampen og som i værste fald kan ende med en katastrofe og klima kampen er tabt.
Synes "redningsplanken" kommer længere og længere væk.

Mangler at se en masse demonstrationer imod denne krig i verden som kan få enorm betydning for os alle sammen.
Krig bruge være forbudt i disse tider, de må klare tingene i en ring i stedet for (shit Putin kan meget kampsport, så han er disket):-)

arne tørsleff, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Desværre er intelligens og klogskab ikke nødvendigvis sammenfaldende....

Søren Kristensen

In god we trust. Ja, hvor ydmygt det motto end er, så afspejler det også mangel på både selvtillid og intilligens, eftersom enhver der følger bare lidt med i nyhederrne kan se at der er ingen gud, ligesom der aldrig har været nogen gud - kun mangel på klogskab eller intilligens. For uanset hvad du kalder det der skal til for at fikse problemerne, så er det i hvert fald endnu engang i restordre og lad os bare kalde det godhed, for ikke at sige kærlighed - selvom det lyder lidt pompøst.

Tænk, hvis der havde stået: In love we trust - eller som John Lennon (der engang røg ind alletiders største shitstorm for at sige at The Beatles - i de unges øjne og ører - var vigtigere en gud), tillod sig at sige: Imagine.

- Hvad siger du?
- Jeg siger, han blev også skudt, ikke - er du dum eller hva´?