Velkommen til den bæredygtige aktieskole: Vær aktivistisk med de penge, du alligevel ikke bruger

Investeringer er ikke længere forbeholdt yuppier og højreorienterede mænd med slips, de er også for dig, der ønsker en grønnere og mere socialt retfærdig verden. Derfor præsenterer vi nu Informations bæredygtige investeringsskole: Stedet, hvor du bliver klædt på til at være aktivistisk med dine penge
Investeringer er ikke længere forbeholdt yuppier og højreorienterede mænd med slips, de er også for dig, der ønsker en grønnere og mere socialt retfærdig verden. Derfor præsenterer vi nu Informations bæredygtige investeringsskole: Stedet, hvor du bliver klædt på til at være aktivistisk med dine penge

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
23. april 2022

Hvis du læser det her, går du sandsynligvis op i klima. Du spiser måske økologisk, tænker over dit elforbrug, flyver mindre og bruger i det hele taget megen tankekraft på den grønne omstilling. Du er måske ovenikøbet både veluddannet og økonomisk godt stillet, men hvor bevidst er du egentlig om det aftryk, dine penge sætter på verden, når de bare står opsparet et eller andet sted, og du ikke bruger dem?

Måske har du slet ikke tænkt på det før nu. Og i så fald står dine penge nok på en bankkonto eller i et pensionsselskab, hvor de bidrager til at opretholde verden, som vi kender den. Det er meget sandsynligt, at banken med sine negative renter hver måned æder en smule af din opsparing og bruger den til at polstre sig selv. Og hvis du har pension opsparet et sted, kan den meget vel tænkes at være investeret ud fra en standardskabelon, som betyder, at dine penge støtter virksomheder, som udvinder olie, gas eller endda producerer våben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Karen Nielsen

“vi vil lære dig, at venstreorienterede godt kan tjene penge og samtidig redde planeten”.

Okay, jeg læser med, men jeg er godt nok skeptisk. Tror ikke I får lært mig det. Det virker meget som en “teknologien redder os, vi grøn-vækster os ud af problerne” ulv i forklædning.

Thomas Tanghus, erik pedersen og Jens Ole Mortensen anbefalede denne kommentar