Feature
Læsetid: 8 min.

Arbejdet forud for COP27 er i gang. Men det er svært at holde klimaet på dagsordenen i en krigstid

Sidste weekend mødtes ministre fra hele verden i København for at forberede det kommende klimatopmøde i Egypten til efteråret. Det var det første i en række møder, som bliver afgørende for resultatet af COP27. Og lige nu er klimaspørgsmålet trængt i baggrunden af andre globale kriser, fortalte lederen af FN’s Klimasekretariat
Demonstranterne spillede »Stayin’ Alive« med Bee Gees og forsøgte med deres skilte at få ministre og embedsmændene i Moltkes Palæ til at holde øjnene på bolden: Fremtidens klima.

Demonstranterne spillede »Stayin’ Alive« med Bee Gees og forsøgte med deres skilte at få ministre og embedsmændene i Moltkes Palæ til at holde øjnene på bolden: Fremtidens klima.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
21. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»DON’T LET COP27 FAIL.«

De sorte blokbogstaver er skrevet med maling på et hvidt skilt, som en ung mand holder foran sig med begge hænder. Han står i regnen sammen med et par hundrede andre demonstranter og kigger mod indgangen og vinduerne på en stor bygning i det indre København.

Det er fredag eftermiddag. På den anden side af vinduerne i Moltkes Palæ er ministre og regeringsrepræsentanter fra 48 lande samlet for at forberede klimatopmødet COP27 i efteråret, og hvis de kigger ud ad vinduet eller forlader bygningen af hovedindgangen, vil de se den unge mand og hans skilt:

»DON’T LET COP27 FAIL.«

Men det er faktisk for at forhindre dette, at de er her.

I sidste uge var ministre fra hele verden samlet for første gang siden COP26 i Glasgow. Det to dage lange møde i København er det første i en række af forberedende møder op til det kommende klimatopmøde i Egypten, hvor verdens ledere endnu en gang skal bekræfte de eksisterende klimaaftaler og blive enige om nye, som kan nedbringe udledningerne af CO2 over de kommende årtier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her