Jobsøgning
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvad svarer jeg til jobsamtalen, hvis de spørger om børn?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
28. maj 2022

Hej brevkasse

Jeg er gift og i den fødedygtige alder, når jeg om et år er færdig med min bachelor og skal til at søge job. Der er forskellige holdninger til, om man skal lyve eller ej, hvis der spørges til familieplaner under en jobsamtale. Det er bare ikke så ligetil.

Jeg vil gerne have børn. Men jeg er ’ufrivilligt barnløs’ og lever med en diagnose, der gør, at det kræver hjælp. Et spørgsmål om familieforøgelse ville derfor ikke bare være et ja/nej-spørgsmål, det ville ramme mig hårdt. Den lange vej til accept af min situation oven på mange års behandlingsforsøg har været hård. Jeg har ikke lyst til at starte min karriere på en løgn, og jeg har naturligvis ikke lyst til at blive valgt fra. Bare tanken om spørgsmålet gør mig ulykkelig.

Skal jeg 1) lyve, meget imod min egen overbevisning, 2) fortælle noget og forringe mine chancer for ansættelse, 3) fortælle hele sandheden, selv om det gør mig enormt sårbar eller 4) bruge min situation til at oplyse den, der ansætter, om, at et sådan spørgsmål er ubehageligt, fordi det for nogle af os berører noget dybt personligt?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her