Interview
Læsetid: 9 min.

Eurovision har længe været en kampplads mellem Ukraine og Rusland

Ukraine er storfavoritter i denne omgang Eurovision Song Contest, og det skyldes ikke mindst, at landet er i krig. For selv om man prøver, kan sangkonkurrencen ikke holdes fri af politik – og særligt Ukraine og Rusland har vist sig leveringsdygtige i konflikt
»For at være helt ærlig, er det et o.k. nummer, men det er jo ikke … godt,« siger Eurovision-ekspert Clara Amalie Singerholm Christiansen, der dog bestemt under Ukraine den sympati, der har gjort landets bidrag til storfavorit.

»For at være helt ærlig, er det et o.k. nummer, men det er jo ikke … godt,« siger Eurovision-ekspert Clara Amalie Singerholm Christiansen, der dog bestemt under Ukraine den sympati, der har gjort landets bidrag til storfavorit.

Marco Piovanotto

Moderne Tider
14. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Mens nummerets sidste fløjtetoner døde ud, rejste aftenens største jubelbrøl sig fra publikum i Torinos vinterolympiske palads. Tirsdagens semifinale i det internationale Melodi Grand Prix, Eurovision Song Contest, havde allerede budt på en schweizisk emoballade om at græde som mand og en øretæveindbydende omgang litauisk klimadisco, men det var altså først ved aftenens sjette sang, at taget for alvor løftede sig.

Der havde på forhånd været tvivl om, hvorvidt bandet Kalush Orchestra kunne stille med fuld besætning, da performeren kendt som Carpet Man måske ikke kunne få tilladelse til at rejse, fortalte de danske kommentatorer som optakt. Og allerede her blev optrædenen tilført et emotionelt lag. For bandet Kalush Orchestra kommer fra Ukraine, der på grund af den blodige krig ikke tillader unge mænd at rejse ud af landet, og Carpet Man havde endda været ved fronten. Yderligere følelsesladet blev det af, at bandets bidrag, sangen »Stephania«, er en hyldest til den ukrainske moder og i øvrigt et kæmpe hit i det kæmpende hjemland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Mikkel Vuorela

Jeg har desværre ikke selv tålmodighed til at se hverken
Dansk Melodi Gran Prix eller Eurovision Song Contest; men
videoklippet af Verka Serduchka med kindrødt og hvide
strømpebukser er da helt uimodståeligt ....

og så bryder han alle normer ved at klappe Ju-Hu-pigerne i røven.

Jamen altså ....

Danny Hedegaard

Mon ikke Rusland var lidt tidligt ude med denne katedral?

Russian church launches cathedral dedicated to armed forces
https://www.youtube.com/watch?v=c_e42p0IMqg

Et ødselt bygningsværk, der i sig selv er skamløs.

Nu kan katedralen ende som et monument over et totalt russisk nederlag i krigen mod Ukraine.

Så kan russerne hver dag være vidne til symbolet for nemesis for Rusland:

"gudernes straf over mennesket for at have begået hybris, dvs. have været for overmodigt ifølge græsk mytologi og religion"
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=nemesis

Venlig hilsen
Danny Hedegaard