Herlufsholm
Læsetid: 4 min.

Herlufsholms elever er små repræsentanter for hierarkierne, men også levende anakronismer

Voldens meningsløshed er intet imod hierarkiernes meningsløshed, og på Herlufsholm er eleverne fanget i hierarkiets voldelige limbo
Det underlige er ikke den vold, vi hører om fra Herlufsholm, men snarere hvorfor den vold bliver ved med at klæbe til denne type kostskoler.

Det underlige er ikke den vold, vi hører om fra Herlufsholm, men snarere hvorfor den vold bliver ved med at klæbe til denne type kostskoler.

Hans Meineche

Moderne Tider
14. maj 2022

Der er umiddelbart noget næsten romantisk over et sted som Herlufsholm Kostskole, der giver mindelser om Harry Potter-universet. Der er historie og sagnomspundne traditioner knyttet til det. Her vandrer små drenge og piger ind i den ene ende, og ud i den anden kommer unge mænd og kvinder efter at have været grueligt meget igennem i deres skoleuniformer. Men som enhver nok allerede godt vidste, er skolen også fyldt med ubehageligheder. Hvorfor skulle den ikke være det? Vi kender fænomenet fra stort set alle andre kostskoler i verden og fra stort set alle film om kostskoler for den sags skyld. Vi har endda faktisk tidligere hørt beretninger om krænkelser og overgreb på Herlufsholm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kurt Nielsen

Hvis det er det bedste I kan præstere i forhold til kostskoler og Herlufholms hierarkier så burde I måske lige vende skråen en gang før I går ud i offentligheden.

Kurt Svennevig Christensen

Det er forældrene der er problemet på Herlufsholm og dét er de også i Folkeskolen.