Sport
Læsetid: 4 min.

Luka Modric bør hænge på Louvre

Real Madrids midtbanespiller Luka Modric fik for nylig Marca Leyenda-prisen. Prisen gives kun til legender, og den 1,72 meter høje kroat er én af dem. Faktisk er han så god, at man må ty til kunstens verden for helt at forklare, hvad der foregår
Med sine 36 år burde Luka Modric ligne en fodboldsspiller med en snarlig udløbsdato. Men måske har han faktisk aldrig været bedre.

Med sine 36 år burde Luka Modric ligne en fodboldsspiller med en snarlig udløbsdato. Men måske har han faktisk aldrig været bedre.

Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
28. maj 2022

Det er den 12. april 2022. Scenen er Estadio Santiago Bernabéu, Real Madrids hjemmebane i Madrid. Det er den anden kvartfinale i årets Champions League. Real er bagud med 0-3. En uge tidligere har de kanøflet Chelsea i London 3-1, så i dag mangler de mindst ét mål for at tvinge kampen i forlænget spilletid.

I det 80. minut driver en af Real Madrids midtbanespillere bolden op ad banen. Han ser Rodrygo Goes til højre for sig, længere fremme, på vej ind i feltet. Imellem dem er der flere Chelsea-spillere. Midtbanespilleren sparker til bolden med ydersiden, det sværeste spark overhovedet. Bolden foretager en absurd boomerang-agtig bevægelse i luften, hen over Chelseas forsvar, og lander hos Rodrygo, der sparker den i mål.

Se det på YouTube. Gerne fra alle vinkler. Det er lige umuligt hver gang. Er det en fjernstyret drone, der er blevet aktiveret? Vi er hinsides de sædvanlige ’skruede’ bolde her, bananskuddet, ’yoyoen’, eller hvad man ellers kan finde på. Der er ikke noget som helst, der indikerer held, eller at et pludseligt vindstød tvinger bolden i en mærkelig retning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her