Du må gerne give bankrådgiveren et par grå hår, når I taler om bæredygtige investeringer

Der er mange måder at investere på – blandt andet gennem bankerne, som også har bæredygtige produkter. Men hold øje med deres priser, og husk de kritiske spørgsmål, når du har din bankrådgiver i røret
Der er mange måder at investere på – blandt andet gennem bankerne, som også har bæredygtige produkter. Men hold øje med deres priser, og husk de kritiske spørgsmål, når du har din bankrådgiver i røret

Sofie Holm Larsen

Moderne Tider
28. maj 2022

Velkommen til Informations bæredygtige investeringsskole. Find de tidligere lektioner her.

Nu skal det handle om, hvad du kan gøre med de penge, du har stående på en konto i banken, og – som vi også teasede for i sidste uge – hvordan du giver din bankrådgiver en smule grå hår. Det må du nemlig gerne. Det er dig, der er kunden, og kan du ikke lide varerne på bankens hylder, er du i din gode ret til at tage dine penge og gå. Du skal i hvert fald ikke føle dig stavnsbundet af din bank, hvis ikke de kan tilbyde en løsning, som er bæredygtig nok for dig.

Formålet med denne lektion er især at give dig lidt mere selvtillid inden et eventuelt møde med banken. Men vi klæder dig også på med de spørgsmål, du bør stille din bankrådgiver, hvis du gerne vil have dine penge ud og arbejde for en mere klodevenlig verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gert Friis Christiansen

1,5% er en høj omkostning i en fond. 3% er meget højt. Hvis du skal bruge pengene inden for 4-5 år skal du slet ikke investere. Hvis du ikke kan tåle at tabe pengene skal du ikke investere. Der er ingen genvej til selv at sætte sig ind i dette univers. Dette kan gøres ved selv at lave et depot og købe nogle bæredygtige aktier og springe fonden over. Hvis du starter med små beløb, kommer du ikke til at vinde eller tabe store beløb, men erfaringen er den samme.

Danny Hedegaard

Jeg har den holdning til banker, at en bank har du brug for hvis du ingen penge har.
Og du derfor skal skaffe nogle penge.

Men hvis du har likvide midler af et omfang, hvor banken aktivt på eget initiativ viser interesse for at pleje din formue.
Så tak nej, det er dyrt i længden!

Betal i stedet en vel renommeret uafhængig økonomisk rådgiver det som han koster.
Pengene er givet godt ud til løsninger med +/- 0,5 % i ÅOP
Mens bankerne ofte koster +/- 2 % i ÅOP.

Og så er banken ikke uafhængig, som den betalte rådgiver er.

Du kan også vælge at invester selv for ned til 0,2 % i ÅOP, eksempelvis på:

Nordnet.dk
https://www.nordnet.dk/dk

Til mulig overvejelse?

Pengeministeriet.dk
https://www.pengeministeriet.dk/

Case efter case i hans facebook profil udstiller at bankerne er det gratis, men samtidig de dyreste valg.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard