Sport
Læsetid: 4 min.

Norske Erling Haaland skal spille for Manchester City – et af verdens store sportswashing-foretagender

Den norske stjerne Erling Haaland er blevet købt af Manchester City, verdens rigeste fodboldklub, der er kendt for at bruge sportswashing i stor stil
FIFA truede med at udelukke det norske landshold på grund af budskabet på den T-shirt, som Erling Haaland og de andre spillere løb rundt med under venskabskampene mod Gibraltar og Tyrkiet.

FIFA truede med at udelukke det norske landshold på grund af budskabet på den T-shirt, som Erling Haaland og de andre spillere løb rundt med under venskabskampene mod Gibraltar og Tyrkiet.

JORGE GUERRERO

Moderne Tider
21. maj 2022

En af tidens hotteste sportsstjerner, den 21-årige nordmand Erling Haaland, skifter officielt til Manchester City 1. juli 2022 på en femårig kontrakt. I City forventes Haaland at tjene rundt regnet tre millioner kroner om ugen.

Han er født i Leeds, hvor hans far, Alf-Inge Haaland, spillede professionel fodbold. Siden skiftet til Bundesliga-klubben Dortmund fra østrigske Red Bull Salzburg har Erling Haaland scoret 85 mål i 88 kampe. Han er 1,94 meter høj og et bæst i straffesparksfeltet. Alle de store fodboldklubber, Real Madrid, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United og flere endnu, har i årevis haft ham øverst på ønskesedlen.

Det er dog ikke alene den rigeste fodboldklub i verden, Haaland ankommer til, men også et af de allerstørste sportswashing-foretagender. Sportswashing handler om at fjerne fokus fra kritik og krænkelse ved at præsentere publikum for al glamouren og det spektakulære ved sport – ikke mindst fodbold, der har en enorm tiltrækningskraft. Og Manchester City er ejet af en formuefond under Abu Dhabi United Group – og dermed reelt De Forenede Arabiske Emirater (FAE).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her