Stambord
Læsetid: 5 min.

Snart vil alle måske kunne se, om du er en klimaduks eller en klimasynder, når du handler

Som det første land i verden er Danmark på vej med et klimamærke, som tydeligt og nemt skal vise forbrugeren, hvordan bestemte fødevarer påvirker klimaet. Men det er ikke let at skrue sådan et mærke sammen, og projektet har det historisk set med at gå i vasken
Som det første land i verden er Danmark på vej med et klimamærke, som tydeligt og nemt skal vise forbrugeren, hvordan bestemte fødevarer påvirker klimaet. Men det er ikke let at skrue sådan et mærke sammen, og projektet har det historisk set med at gå i vasken

Silke Hoelgaard

Moderne Tider
21. maj 2022

Vi gør det alle sammen mere eller mindre: Dømmer dem, der står foran os nede i supermarkedet, på baggrund af de varer, de lægger op på båndet. Det er sjældent særligt flatterende tanker om andre, der opstår i sådan en kø, men fordi mad ikke bare er mad, men også en politisk og identitetsmæssig markør, siger vores indkøb meget om, hvem vi er. Hende, der køber bovskinke i strimler, er dybest set ligeglad med mad, hvorimod ham, der køber de hvide asparges i sæson, har ’forstået’ det. Hende, der køber is og Marabou, har enten menstruation eller kærestesorger, og ham, der køber dadler og urtete, er sikkert sød nok, men formentlig også venstreorienteret på den lidt irriterende måde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her