Klumme
Læsetid: 4 min.

Amber Heard er muligvis en patologisk løgner. Men misogynien var det mest ubehagelige ved Depp-Heard-dramaet

Hvis retssagen mellem Amber Heard og Johnny Depp viste en ting, så er det, at der stadig er brug for #MeToo
Sagen mellem Amber Heard og Johnny Depp viser, at der stadig er brug for #MeToo.

Sagen mellem Amber Heard og Johnny Depp viser, at der stadig er brug for #MeToo.

Jim Lo Scalzo

Moderne Tider
11. juni 2022

Retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard blev fulgt tæt verden over, mens den kørte. Utallige videoklip på sociale medier analyserede ansigtsudtryk, gestik, udtalelser, beviser, mangel på beviser og så videre. Hver en sten blev kort sagt vendt og vendt igen. Og da dommen kom, kogte internettet over, som det nu gør.

Men imens det kogte over, kom et symptom til syne. Depp vandt, overordnet set, og fokus var naturligt nok på, at han skulle modtage 15 millioner dollar i erstatning fra Heard. Men eftersom hele vores digitale virkelighed for en stund var domineret af denne sag, var det slående, at det var stort set umuligt at finde ud af, hvad det i grunden var, Heard ikke desto mindre havde fået medhold i af juryen. For hun fik faktisk medhold i noget. De fleste artikler om dommen fortalte ganske vist, at Heard havde fået medhold på et enkelt punkt, og at hun skulle modtage to millioner dollar fra Depp på den bekostning, men det var stort set umuligt at finde ud af, hvad det var, Heard havde fået tilkendt to millioner dollar for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Rigtig god analyse.

ingemaje lange, erik pedersen, David Zennaro, Annette Chronstedt og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar